2020-02-25 21:30

Funeriu şi Adomniţei, două jucării stricate

 |  19:55
Funeriu şi Adomniţei, două jucării stricate

DacăFuneriu râde singur tot timpul, nu-i un motiv să uităm că înaintea sa, pescaunul lui Spiru Haret, a stat Adomniţei. Ştiţi care: cel care s-a dus lanuntă cu elicopterul MAI, motiv pentru Tăriceanu să descopere că nu făcea nimicla Educaţie şi să-l zboare din post. Ceva, ceva tot a făcut parlamentarul deIaşi: s-a pregătit pentru cumpărarea unor păpuşi cu malformaţii şidizabilităţi, din banii ministerului, evident. Când stai călare pe o creştereeconomică de 8 la sută, nu sare în ochi un mizilic de 10 milioane de lei. Sănotăm, în treacăt, că astfel de afaceri sunt ideale pentru o pseudo-încredinţaredirectă. În cazul unor afişe sau cărţi pentru creşterea nivelului civic, potparticipa la licitaţie sute de firme şi de autori. Păpuşi cu cocoaşă nu se preafac în România şi nici nu se importă, aşa că o firmă care ştie din vreme, va dalovitura.

Cedorea exact să facă Adomniţei nu vom putea afla până nu revine în post. Certeste că povestea i-a picat păpuşă, pardon, mănuşă lui Funeriu, care a demaratprocedurile de achiziţie, potrivit mass-media. Din cele declarate de purtătorulsău de cuvânt rezultă că actuala conducere a ministrului are mâinile lipite cuclei, ca ale unei jucării malformate. Nu mai e nimic de făcut. Indiferent depriorităţi banii nu pot fi alocaţi pentru manuale sau reparaţii.

Lafel stau lucrurile cu banii pe care statul îi va cheltui pentru furnizarea defructe proaspete în şcoli. Parte dintr-un program european de schimbare astilului de viaţă, proiectul demarat în acest an prevede ca fiecare elev săprimească fructe de 0,3 lei pe zi. Este greu de spus de ce, fără intervenţia Guvernului,nu mănâncă suficiente fructe 50 la sută dintre elevi, şi anume cei care locuiescla ţară. Politica anunţată de actualul Executiv, de a dirija subvenţiile sprecategoriile care au cu adevărat nevoie de ele, nu se prea respectă, în faţă.Probabil, vor fi numeroase scandaluri, când firmele portocalii vor furniza mereviermănoase la preţ de mango. Mai grav mi se pare că, din noiembrie în iunie,se vor cumpăra doar fructe din import, fiindcă în România nu există depozite.Nu era mai normal să subvenţionezi întâi silozuri şi abia apoi să cumperifructe pentru şcoli? De unde bani pentru depozite? De la păpuşile lui Funeriu, cumva?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine