2020-07-07 00:06

Gașca mea de la...1 Decembrie!

 |  16:40
Gașca mea de la...1 Decembrie!

1 Decembrie 2018. Sărbătoarea Marii Uniri de la 1918. Ora 10.00 - defilarea de la Arcul de Triumf. Președintele României, Klaus Werner Iohannis, alături de președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, dar și de premierul Viorica Dăncilă și Patriarhul Daniel.

Ora 15.00 - defilarea de la Alba Iulia. Președintele României, Klaus Werner Iohannis, alături de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și Patriarhul Daniel. Două secvențe care se văd o dată la 100 de ani și, totodată, două acțiuni majore care au marcat marele eveniment dedicat Marii Unirii de la 1918, pentru care fanfara militară a intonat patru din cele 11 strofe ale imnului național. Același “Un răsunet”, al lui Andrei Mureșeanu, a răsunat și la București și la Alba Iulia. La Arcul de Triumf s-a intonat imnul pentru președintele României, pentru primul ministru, pentru președintele Senatului și Camerei Deputaților și pentru Patriarhul României. La Alba Iulia, fanfara militară a cântat imunul doar pentru președintele României și Patriarhul Daniel. De ce? Pentru că cei aflați la Putere, adică la butoanele legislativului și executivului din România - Tăriceanu, Dragnea și Dăncilă, au luat România pe persoană fizică, tocmai la 100 de ani de la Marea Unirea din 1918. Al patrulea “as” din careul guvernării PSD, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea-Pandele, a dat defilarea de la Arcul de Triumf pe o deplasare oarecare, la Dublin. Mai pe românește, toți cei patru `ași` ai PSD-ului au întors spatele istoriei! O istorie de 100 de ani, marcată de trei regimuri distincte, cu bunele și relele fiecărei perioade. Dar este istoria noastră, a românilor de aici și de oriunde s-ar afla ei. Din interese politice, românii au trebuit să vadă, la cele defilări, două Românii - România PSD-ului și România lui Iohannis. Numai că, atât la Arcul de Triumf, dar mai ales la Alba Iulia, tricolorul a fost deasupra tuturor politicienilor, fiind fluturat de sute de mii de români din patriotism, dar și din respect pentru înaintași și istoria de 100 de ani a României Mari. Practic, la 1 Decembrie 2018, ecoul vorbelor lui Lao Tse a ajuns și în România: „Atunci când o națiune este plină de dezbinare, chiar atunci patriotismul înflorește”. Oare așa să fie? Ori vom continua să ne dăinuim cu spusele lui Balzac – „Interesele dezbină oamenii, dar vicioșii se înțeleg mereu între ei”!

De vreo 28 de ani, politicienii noștrii au făcut și fac ce vor în România, fie că sunt la putere sau în opoziție. De ce? “Pentru că putem”!

Ca atare, poate că de acum înainte, PSD, ALDE, PNL, UDMR, USR, PMR sau Pro România, ar trebui să-și dea mâna ca să schimbe și imnul național lăsat moștenire de Andrei Mureșanu. Adică, să nu mai răsune “Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte/În care te-adânciră barbarii de tirani!/Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă/La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani”, ci să răsune refrenul șlagărului “Gașca mea”, al formației Hi-Q – „Gașca mea nu poate să stea liniștită/Nici o clipă/ Hai și tu, dacă simți așa/Vino-n gașca mea!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz