2020-07-02 19:55

Generaţia „totul pe tavă”

 |  19:43

Valentina Grigore

Asistăm, din ce în ce mai des, la o decădere morală a tinerei generaţii. Nu îi mai interesează examenele, educaţia, nu mai vor să înveţe, vor totul pe tavă. Iar rezultatele la bacalaureat din ultimii ani o demonstrează din plin.

Nu aş vrea să spun „pe vremea noastră”, dar cei ca mine m-ar obliga să o fac. Pentru că pe vremea noastră se învăţa, se luau examenele şi eram mândri dacă reuşeam, după terminarea şcolii sau în timpul acesteia, să intram în practică pe lângă vreo instituţie. Eram mândri şi recunoscători că aveau răbdare să ne înveţe, şi nu aveam pretenţii de salarii mai mari decât ale şefilor. Eram fericiţi dacă angajaţi cu vechime din instituţie acceptau să ne instruiască înainte de a ne arunca în vâltoarea muncii.

Din păcate, acum aud mai mereu angajatori care se plâng că nu găsesc tineri pe care să-i instruiască. Şi nu pentru că nu ar exista tineri, ci pentru că, abia ieşiţi dintr-o şcoală făcută şi aia cu chiu cu vai, nu vor să mai înveţe. Dar pretenţii la salariu au de nu se poate. Vor cel puţin 1.000 de euro, iar când îi chemi să înveţe cu ce se mănâncă meseria dau bir cu fugiţii pentru că li se pare prea greu.

Nu că le-aş ţine partea angajatorilor, că ştim cu toţii cum îşi bat unii joc de tineri ţinându-i în aşa-zisa practică fără să-i plătească. Este un cerc vicios în care, din păcate, avem toţi de suferit.

Meseria (oricare ar fi aceea) se face cu necunoscători plătiţi prost, dar fără pretenţii, angajatorul (care nu vrea să plătească sau dă foarte puţini bani) este nemulţumit că „nu merge treaba”, iar angajatul... de el nici nu mai vorbim. Cei care ştiu meserie sunt dezgustaţi de ce se întâmplă în sistem, iar cei care nu ştiu.... deh, oricum ei merg pe principiul „timpul trece, leafa merge”.

Şi uite-aşa ajungem să ne văităm că meseriaşii nu mai ştiu să lucreze, că ziariştii nu mai ştiu să scrie, că juriştii nu mai ştiu să citească legi, că medicii nu mai ştiu să bandajeze o rană etc. Oare cine este de vină pentru această decădere? Oare statul, care a distrus aproape orice branşă prin taxe aberante, impozite înzecite şi hoţii fără seamăn?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-15Parerea ta...

DAR VINA O PURTAM TOTI!
11 Sep 2014

Si totul porneste din copilarie! Din copilaria astora de dupa noi care, au vazut desene animate cu monstrii, cu zei turbati, cu puteri, apoi marindu-se au vazut un nea Jiji, un Borcea, un Mondial, un Nutu Camataru, o blonda buzata gonflabila (gen Bianca Dragusin) multiplicata, pe urma - spalari de ciorapi, de calcaie si conflicte IN DIRECT - fufe paruindu-se, amorezi alergand pe campii (la propriu) sau pe ferestre...si, nu in ultimul rand O CLASA POLITICA care da CHIX la tot si la toate printr-un joc de glezne, prin schimbari de masti si de purtari, vrednice de un Manual de antropologie! P.S. Si-atunci, stimata editorialista! Ce sa mai ceri copiilor astora?! Pe undeva - rade(m) CIOB DE OALA SPARTA!
CROCODILUL FLAMAND
12 Sep 2014

Totul face parte dintr-un MASTERPLAN al globalistilor,ca sa distruga ABSOLUT ORICE FIRMA PRIVATA,sa ramana doar multinationalele
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz