2020-01-24 07:57

Grajdul politic

 |  18:14

Răzvan Mateo Mateescu

În Parlament sunt multe poame. Nu e vreo noutate. Forul legislativ e cea mai hulită instituție democratică din România. Și își merită în foarte mare parte prostul nume. Nu trece săptămână fără să nu auzi câte o aiureală venită din partea aleșilor. Iar acum o să se însutească aberațiile pentru că, dacă pe perioada mandatului, sunt puțini politicienii parlamentari care deschid gura, în schimb acum e campanie electorală și fiecare se duce să ajute partidul din care face parte, să se promoveze în teritoriu.

Joi ne-a „ajutat” vicepreședintele PSD Mihai Tudose, deputat, să nu ducem lipsă de exemple de limbaj înalt, plin de învățăminte și înțelepciune. „Dacă de subvenția pentru vacă se ocupă un bou, nu mai vine”. Cum cine e boul? Ne-a spus tot el. Ministerul Agriculturii, API, Guvernul în general. Boi peste tot. Domnul era pe la Alba Iulia, și ne-a explicat problemele agriculturii cu mulți „bă”.

Mai trebuie să spunem că Tudose nu face notă separată de mulți dintre liderii social-democrați? Că acesta este „stilul casei” și îl vor folosi la nesfârșit? O să vedem multe de la ei, în campania asta, mai ales că s-a întors și Ponta la joacă.

Dar „perlele” sau ideile mărețe vin din toate părțile, nu vă neliniștiți. Tot joi Răzvan Sava, actualul primar interimar al Capitalei și candidat PNL la Sectorul 4 s-a trezit vorbind cu mare inspirație despre Piedone care ar vrea să îi susțină candidatura. Piedone, fostul primar, nu poate să candideze, că nu l-a lăsat justiția. Dar oricum, are pe frunte scris Colectiv. Ce a încercat să îi propună spre negociere lui Sava, e treaba lui. Cert este că liberalul a comis-o.

Au sărit Blaga, Predoiu să repare: PNL nu face nicio alianță, asocierea cu Piedone ar face rău imaginii partidului, Sava vorbește singur și altele asemenea.

Merită amintit și deputatul Florin Iordache, tot de la PSD, și tot din aceeași cauză: lipsa măsurii, lipsa simțului ridicolului. Într-o vreme plină de probleme și nenorociri, el avea o apăsare majoră cu soarta rudelor pe care parlamentarii și le-au angajat ilegal. Și, crede el, această apăsare ar fi de mare interes pentru popor și țară. Așa că a inițiat recent un proiect de lege prin care parlamentarii care sunt acuzați de conflict de interese pentru că și-au angajat rudele să fie absolviți de vina asta. Dar numai cei care au făcut-o înainte de 2013. Să trăiască. Ai lor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray