2019-10-23 00:47

Guvern de teleorcrați

 |  18:03

Robert Veress

Gata, România a trecut de la guvernarea de tehnocrați, la cea de teleorcrați.

Ce sunt teleorcrații? Hai, că e simplu, nu cine știe ce cimilitură: soldații credincioși ai teleormăneanului Liviu Dragnea! În cazul ministresei de Interne, Carmen Daniela Dan, titulatura se potrivește și mai bine, fiind chiar dânsa teleormăneancă.

De fapt, un teleorcrat a fost chiar și în guvernul tehnocraților, chiar într-o postură cheie. Vasile Dîncu, s-a lepădat aseară, în direct și la o oră de vârf, de foștii săi colegi, pe care i-a făcut „tineri de dreapta”, după care s-a pupat intensiv cu Liviu Dragnea, care i-a propus să coordoneze „proiectul România la 100 de ani de la Unire”.

Și abia se instalară teleorcrații, că peste țară se abătu urgia. Deja, patru județe sunt roșii – mă refer la codul de viscol, că dacă e să discutăm de felul în care votează lumea, numărătoarea merge spre 30.

În Parlament, PSD s-a apucat să aplice planul de guvernare, votând majorări de salarii, de pensii, scutiri de impozite la pensii, lapte și miere în fântâni, ghirlande de aur la streșinile caselor și câte și mai câte, de zici că bugetul României a fost suplimentat cu cel al Chinei și al Americii, la un loc.

În Parlament, pe hârtie, adică, e mai simplu. Când se va face socoteala pe calculator, știți, cifrele alea de se introduc în Excel și se trimit la Bruxelles, mi-e teamă că va da cu virgulele care nu (ne) trebuie. Adică, mult peste 3% deficit.

Hai că anul ăsta va mai merge cu caterinca, ochiosul de Ciorbea a pregătit terenul pentru îndepărtarea impedimentului care stă în calea numirii lui Dragnea ca premier, așa că mă aștept să-l văd pe Grindeanu predându-i ștafeta boss-ului, când Comisia Europeană va țipa că nu ieșim tandea pe mandea. Și să zică Dragnea „m-am înșelat, nu merge prin interpuși, trebuie să le așez cu mâna mea”.

Dar, ce facem după aia, toa’și? Legalizăm prostituția și punem la produs șeptelul de postace al PSD? Sau, dacă tot am reușit să facem morții să voteze, le băgăm și niște impozite babane?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

BUN ARTICOL!
06 Ian 2017

Totu-i pierdut! Vai de mama noastră, vai de-a ”noastră” țară....
CE NAIBA SE-NTÂMPLĂ?
10 Ian 2017

Comentariile nu sunt INTE GRAL AFIȘATE, iar dacă DA...parcă-s despărțit e pe silabe - anormal, ap ar și niște semne de-nt rebare....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray