2020-01-24 14:00

Halal civilizaţie!

 |  19:11

Valentina Grigore

Se pare că am intrat şi noi în rândul ţărilor civilizate. Şi nu spun asta ca pe un lucru bun. Noul pachet de servicii medicale de bază introduce o noţiune pe care am fi vrut din tot sufletul să o uităm: listele de aşteptare.

Comparaţia cu ţările civilizate este, ce-i drept, puţin forţată. Nu ne putem compara cu ei decât la aceste nenorocite de liste de aşteptare. Numai că la ei aşteaptă pacienţii, deoarece nu sunt medici de-ajuns, nu pentru că s-au furat banii din sistem, ca la noi, nu pentru că medicii vor întâi şpaga şi apoi se uită la tine, tot ca la noi, nu pentru că aparatul nou de radioterapie stă stricat în subsol... tipic românesc.

Şi dacă vorbim de tipic românesc, să amintim şi de faptul că la medicul de familie s-ar putea să plătim consultaţiile, e adevărat, dacă nu ajungem în primii 21 de pacienţi câte are voie cadrul medical să consulte pe zi. Deci, viteză, cozi, şi multă răbdare cu babele care se înfiinţează dis-de-dimineaţă la uşa cabinetului de zici că se dau gratis leacurile pentru tinereţe veşnică. Nervi de oţel să ai când vezi cum vin anumite naţii (nu putem să le spunem pe nume că îi discriminăm) cu toată şleahta şi gata! s-au dus cele 21 de consultaţii.

Şi când te mai gândeşti că plătim ca boii asigurări de sănătate ca să scoatem banii şi pentru amărâta aia de vizită la medicul de familie! Că la altceva nu mai am pretenţii! Ce boli, ce tratamente! Peste vreo jumate de an o să auzim că iar nu sunt bani de medicamente, că doar dacă s-au obişnuit să fure din asigurări o să o facă în continuare. Şi uite-aşa mult trâmbiţata reformă în sănătate, care se presupune că va uşura bolnavii de cumpăratul medicamentelor când acestea nu există în spitale (ceea ce s-a întâmplat extrem de frecvent în ultima vreme), o să fie un mare fiasco.

Halal civilizaţie!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine