2020-02-28 14:16

„Hoţia” lui Videanu: „Pare mare, dar nu e”

 |  19:29
„Hoţia” lui Videanu: „Pare mare, dar nu e”

Îi dau dreptate domnului Videanu când se supără pe VictorPonta. Cum să spui despre un om că e hoţ fără să ai dovezi? Cred, însă, că artrebui să îl dea în judecată şi pe ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu. Acestaeste unul dintre cei care îi strică imaginea ministrului economiei la fel demult pe cât o fac adversarii politici sau jurnaliştii. Manevra executată defostul liberal, infiltrat în Guvernul Boc prin grija preşedintelui imparţial şiechidistant, Băsescu, a fost devoalată de vicepreşedintele Senatului, DanVoiculescu. Este foarte posibil ca domnul Predoiu să fi cerut oficial StatelorUnite precizări în ceea ce priveşte şpaga oferită de Daimler unor guverne dinEuropa de Est pentru a-şi vinde autobuzele. Sau, mai bine zis, bacşişul,fiindcă operaţiunea s-a derulat prin Istanbul. Puternic angajat în luptaanticorupţie la vârf, Predoiu ar fi fost obligat să o facă, măcar pentru a demonstra la Bruxelles că nu merităm un aşaRaport de ţară. Cred că un vajnic apărător al statului de drept, ca ministrulPredoiu, a făcut imediat cererea către Washington. Atunci, mă gândesc, o fisosit şi răspunsul. Dacă erau implicaţi ai noştri, probabil am fi aflat că aînceput ancheta. Cum nu s-a spus nimic, înseamnă că Predoiu ţine dosarul la secret,dând astfel posibilitatea atacurilor la Videanu. În loc să lămureascălucrurile: nu domnilor, s-a luat şpagă în Bulgaria, în Turcia, în Coreea, s-auplătit amenzi de 138 milioane de dolari în SUA, dar uite că noi suntem români,pe aici nu se trece cu şpaga!

Nici lupta lui Videanu cu presa nu mă miră. Doar estedemocrat şi mai ales liberal, aşa că el şi-a însuşit temeinic filozofia CEDO,care spune că libertatea opiniilor este mai importantă decât protecţia persoanelorcare intră de bunăvoie în jocul politic. Cum s-ar traduce în româneşte, curateuropean, da’ umflaţi-i!

Ce le va face însă alegătorilor care şi-au format oimagine negativă despre viaţa şi opera marelui filantrop, prea obosit săcandideze încă o dată la primărie, dar suficient de freş să se agaţe de treimandate de ministru? Un moş dintr-o localitate inundată întreba, de pildă, defaţă cu Băsescu despre vila lui Videanu. „Faceţi politică cu apa la gură!”, l-areprezit preşedintele poporului. Păcat. Nu i-a dat prin cap să-i spună, pur şisimplu, adevărul: ”Pare mare, dar nu e!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-05Parerea ta...

GEORGETA
04 Aug 2010

nenea videanu poate castiga oricate procese doreste,insa, pe noi,oamenii simpli,nu ne mai poate pacali;multi vand pepeni la taraba si de-abia au din ce sa traiasca,asa ca.....lasa-ne,lasa-ne, MINICINOSULE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine