2020-06-03 13:49

House MD, varianta românească: Toată lumea minte şi fură!

 |  19:49

Alin Burtescu

Voi începe cu Legenda: House MD este un serial american. Personajul central, genialul doctor Gregory House, conduce o echipă de diagnosticieni. Motto-ul lui House este: „Everybody lies!” (Toată lumea minte!). A ajuns la această concluzie după ce foarte mulţi pacienţi (de ruşine sau pentru a păstra secrete o aventură extraconjugală sau dependenţa de alcool şi droguri) au încercat să ascundă adevăratele cauze ale bolilor de care sufereau.

Şi nu doar bolnavii mint. Colegi de breaslă, iubite, prieteni, duşmani... toţi au minţit la un moment dat.

Trăgând o paralelă la România, se poate spune fără exagerare că toată lumea a minţit şi a furat. Mai bine zis, toată lumea minte şi fură! Plecând de la această ipoteză tragem imediat concluzia că prezumţia de nevinovăţie nu-şi mai are rostul pe meleagurile unde încercăm să supravieţuim. Cu demonstraţia e un pic mai greu. Pot trece decenii până se dă o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Unii fură startul, alţii idei, mulţi visurile altora, însă nu la ei mă refer aici. Ci la „pleiada” de clienţi ai procurorilor şi judecătorilor. Politicieni, oameni de afaceri, personaje din mass-media, dimpreună cu fraţii, surorile, unchii, matuşele, naşii şi finii lor fură de când au fost puşi la „butoanele” ce învârt banii publici. Oricât ai încercat să găseşti unul curat, descoperi că mâna lui a salutat la un moment dat o alta murdară de corupţie.

Revin şi spun că e anormal să ajungem să declarăm oameni vinovaţi înainte de a fi judecaţi. Însă nu găsim în istoria ultimilor ani vreun precedent fericit. Adică, unul acuzat de hoţie şi achitat. Toată lumea minte şi fură!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-19Parerea ta...

VAX ALBINA!
17 Feb 2015

Chiar daca toata lumea a mintit la viata ei ori a furat (un ac, o floare)...pana la a mintii cu nerusinare in/pe fata pe altii ca apoi sa furi o tara intreaga e cale lunga si batuta! Una e sa furi un ou, alta e sa furi lemnul Romaniei, fierul sa-l exporti, pamantul sa-l vinzi orisicui 'din afara' si, tot asa...nu mai vorbesc de banii furati de la Bugetul de Stat, da?!
P.S.
17 Feb 2015

Dr.House realiza minciuna tuturor pacientilor din pricina de rusine, pudoare...atat fata de medic dar si fata de prieteni, familie, unii - preferand sa moara decat sa dezvaluie click-ul din viata lor care a declansat boala rusinoasa:) Intre bolnavii lui House si politicienii de pe la noi, ii admir si ii compatimesc pe cei bolnavi de blenoragie, sifilis,HIV plus alte scurgeri (de pe la ungeri) provocate de sexul neprotejat decat pe traseistii de pe la noi - spalatei, cu guler alb si cravata dar PUTORI IREVERSIBILE carora le put pamantul de sub picioarele-alea care-au alergat numai pt.buzunarul lor!
GRISA
19 Feb 2015

Dragii mei, suntem ceea ce s-a realizat in 70 de ani de incercare de a creea "omul nou" fara insa a se specifica care sunt "calitatile" de care sa dea dovada acesta. Abia acum, de cand cu "vizitele " la DNA a alesilor nostri, ne-am dumirit. Fiecare face ceea ce a vazut ca se practica in propria familie. Incercarea de asanare a vietii morale in Romania se dovedeste a fi destul de anevoioasa. Chiar vazand ca nu prea mai tine sa risti a fura in continuare, politicieni si afaceristi de tot felul, continua s-o faca in putetrea inertiei: pur si simplu nu se mai pot opri.
CROCODILUL FLAMAND
21 Feb 2015

tare de tot aia cu "omul nou".....adica acelasi primitiv de Neanderthal care mimeaza "statul de drept" stand cu curul pe cadavrele prietenilor cu care a furat miliarde
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine