2020-02-21 21:20

I like Săptămâna Patimilor!

 |  19:38

Rene Pârşan

Este blasfemie, dar asta e. În contextul actual, azi (duminică), de Floriile 2015, românii sărbătoresc intrarea DNA-ului în Ierusalim. Unii huiduie, alţii sărbătoresc, conform izvoarelor timpurii ale facebook-ului. Un potop de lamentări şi ovaţii online însoţesc opinia publică creştină mărşăluind în Săptămâna Patimilor. Este anul justiţiei, cu toate consecinţele de vor urma.

În zilele bune ale politicii, că tot vorbim de Florii şi de agora, toţi marii făuritori ai României moderne făceau pe dracu-n patru să grăiască în piaţă. Dacă nu era public, poporul era adus cu forţa de „ciomăgari”. Apoi, după ce prostimea a devenit impertinentă, aceiaşi cerşetori de voturi s-au bătut precum chiorii, pe „sticlă”. Ciomăgarii s-au rebrănduit în moderatori. Când până şi „sticla” a devenit duşmănoasă şi contondentă, oamenii politici s-au refugiat pe facebook. Moderatorii s-au transformat în postaci.

Pâine şi circ este formula care nu dă greş, încă de dinainte de Cristos. Timp de milenii de democraţie, grătarele au fumegat, pocalele au spumegat ori de câte ori a fost nevoie de popor. Când nu a fost, n-a fost să fie. Dar de când diavolul făcu internetul, miroase lumea a biţi prăjiţi. Până şi Bucureşti, oraşul mititeilor, a prins un uşor iz de apă chioară. Trei pieţe de cutreieri, şi tot vii acasă îmbâcsit de plictiseală. Neomenit de nici un primar, înjuri de DNA. Ajuns acasă te lepezi de ANI, de ANAF, de CNA şi de celelalte unelte ale necuratului. Pui mâna pe telecomandă şi descoperi că buticul de unde luai o jumătate pe datorie a fost închis, iar creştinul care îţi asigura Revelionul, aşijderi.

Dai pe facebook şi primeşti urări de bine. De la preşedinte, de la premier, de la senatorul de proximitate, de la fisc, de la serviciul parcări. Curg de peste tot, din Baleare, de la Cornu, de la Rahova, din Belize, din neant. Vecina îţi cere o cană de ulei. O marchezi spam. Ai arunca o piatră în Palatul Cotroceni, sau Victoria, ca în vremurile bune, dar ştii foarte bine că acolo nu mai stă nimeni. Vine şi o ofertă „last minute” de cazare la Ierusalim. Dai cu like.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine