2019-07-23 03:59

În căutarea brichetelor din tocurile de pistol

 |  20:26

Luni,s-au prezentat la Parchet doi dintre cei trei şefi de post (al treilea, dinDolj, a fost chemat mâine) acuzaţi că, pe 24 septembrie, au defilat înarmaţi laporţile Palatului Cotroceni. După cum ştiţi, plângerea penală a fost făcută deJandarmerie, instituţie care a şi amendat zece dintre protestatari, consideraţidrept organizatorii mitingului. Cei doi poliţişti – unul din Piatra Neamţ, celălaltdin Prahova – au intrat în biroul procurorului (o femeie) şi, în ordineasosirii la Parchet, au dat declaraţii, în calitate de făptuitori. Au fostasistaţi de avocaţi angajaţi, iar audierea nu a durat mai mult de 30 de minutefiecare.

Principalaîntrebare pusă de anchetatoare s-a referit, evident, la existenţa armei întocul purtat la brâu, acuzaţie negată de poliţişti. Mai mult, unul dintre ei(cel din Neamţ) a avut cu el un martor în apărare, un coleg, ambii declarând căîn toc poliţistul îşi ţinea pachetul de ţigări şi bricheta. De altfel, estecunoscut că niciodată, la ieşirea din tură, oamenii legii nu-şi scot toculpistolului de pe curea. Din comoditate, ori din lipsă de timp. Numai cândschimbă uniforma sau perechea de pantaloni. Asta ar însemna să scoată mereu centurapentru a da jos tocul, pentru ca apoi să o treacă, din nou, prin fiecare bridăa pantalonilor. Mulţi îşi ţin în toc spray-ul lacrimogen sau cătuşele. Acesteaputeau străluci şi să dea impresia unui pistol. Armele folosite de poliţiştisunt Carpaţi, model 1974, cu două încărcătoare. Ei ţin unul în pistol, carepoate să aibă 7 cartuşe (de regulă, se ţin 6, ca să nu forţeze arcul de la încărcătorşi să arunce cartuşul pe ţeavă) şi altul în toc, lângă armă. După atâta folosire,tocurile au luat de mult forma pistoalelor (ele nu sunt noi, ci se transmit dingeneraţie în generaţie), iar dacă stau umflate, nu înseamnă neapărat că poartă înele şi pistoale.

Depindede materialul probator prezentat de colegii de la Jandarmerie dacă se va începesau nu urmărirea penală împotriva celor trei poliţişti, când calitatea de făptuitorar putea deveni de învinuit. În afara planşelor fotogafice, este posibil să maifie depuse la dosar şi declaraţii de martori, ofiţeri aparţinând unor serviciide informaţii.

Poliţiştiimai au o durere. Cu toate că legea le permite ca, în afara serviciului, să maipresteze şi alte activităţi, Ministerul de Interne nu-i lasă. Aşa ar putea să-şiîntregească veniturile şi să nu răspundă tentaţiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

SILE
06 Oct 2010

Daca regulamentul ar prevedea clar cind se umbla cu pistolul in toc si cind cu tocul gol , nu s-ar fi ajuns in actuala situatie. Dar asemeni constitutiei gaunoase, legile si regulamentele din Romanika sunt facute de absolventi de Stefan Gheorghiu. Daca sunt imagini clare ale camerelor de luat vederi, se poate constata usor daca pistolul era sau nu in toc.Numai sa nu avem de-a face cu imagini de genul ,, Basescu a lovit un copil".O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray