2020-02-17 15:06

În lipsa Elodiei, Cioacă poate fi condamnat

 |  18:52
În lipsa Elodiei, Cioacă poate fi condamnat

În noaptea caretocmai a trecut, s-au împlinit 3 ani de la dispariţia Elodiei. Ieri,comentariile pe marginea acestui subiect s-au axat pe sumele cheltuite deParchet pentru descoperirea cadavrului. Pare aberant ca în plină criză oinstituţie să toace banii publici pentru potcoave de cai morţi. Mulţi se întreabăde ce nu s-au făcut ample acţiuni şi în alte dosare asemănătoare. Un prim răspunsar fi că aici nu discutăm doar de o simplă dispariţie (statisticile Poliţieiabundă de reclamaţii din partea rudelor disperate), ci de un caz de omor. Îndosarele de crimă, aflate în curs de elucidare, s-au întreprins acţiunicostisitoare, după cum spun surse judiciare, dar care n-au trezit atâta interes.Cât priveşte scotocirile în teren şi în adâncul lacurilor, banii nu s-au dus peapa Sâmbetei, fiindcă poliţiştii au fost luaţi din timpul orelor de program.

Pe 29 august, a fostultima zi în care avocata a fost văzută în viaţă. Cristian Cioacă a avut o discuţieaprinsă cu soţia sa. În notele primite de la SRI s-a spus că la ora 16.30, celedouă telefoane mobile ale Elodiei au fost închise în apartamentul conjugal,bona având să declare că la ora 19.00, când i s-a încheiat ziua de lucru,avocata era la calculatorul aflat în dormitor. Aşadar, probele ştiinţifice,declaraţiile oscilante ale poliţiştilor şi depoziţiile martorilor îi conduc pecriminalişti la concluzia că poliţistul este autorul. S-au găsit pete de sânge înmaşina lui Cioacă, stabilindu-se că aparţine Elodiei. Cele din locuinţă, avândurme dinamice, conducând la concluzia că acolo s-a dat o luptă.

În ciuda acestuifapt, nu s-a putut obţine un mandat de arestare preventivă, pe motiv că nuexistă dovada că femeia e moartă. Legea spune că o persoană este declaratădecedată numai după ce se scurg 5 ani. Asta înseamnă că în 2012, dacă nu aparelemente noi, cazul va putea fi pus din nou pe tapet. Trebuie avut în vedere că,potrivit practicii judiciare de la CEDO şi din SUA, dar şi din România (suntdeja 4 cazuri) s-au dat sentinţe de condamnare la închisoare, în lipsacadavrului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine