2020-07-07 15:16

Intrarea la apă a lui Victor Ponta. O imagine de pus în ramă

 |  17:07

Roland Cătălin Pena

Ponta şi-a făcut bilanţul, care i-a ieşit al dracului de încărcat cu măreţe realizări. Trebuie să fi fost ursit cu mare tupeu ca, după mai bine de doi ani de tras targa pe uscat, să raporteze, cu apa la gură, depăşirea planului cincinal, pe care înaintaşii săi comunişti îl îndeplineau abia-n patru şi jumătate. Ceva a uitat, totuşi, să-şi treacă în palmaresul prezentat la lansarea candidaturii de la Craiova. Păi pe ministreasa Finanţelor cine a adus-o de la Harvard ca s-o facă de râs la Bucureşti?

Socoteala de la partid nu s-a potrivit cu cea de la Novaci. Totuşi, Victor Ponta, după ce a mulţumit lui Băsescu că l-a lăsat fără secretele ruşinoase, gen plagiatul, partidului că l-a făcut mare, lui Adrian Năstase şi lui Ion Iliescu că l-au băgat la înaintare, Dacianei şi copiilor că dă bine la telenoveliste, a simţit nevoia ca, în loc de Periniţă, la spartul petrecerii să-i cânte Tudor Gheorghe ceva: „Aici este ţara mea / Şi neamul meu cel românesc / Aici eu să mor aş vrea / Aici vreau eu să trăiesc”. Ţara, har Domnului, încă este, oarece neam a mai rămas neplecat la muncă în străinătate, de murit se moare bine-mersi, de trăit e mai complicat, însă se trăieşte. Dar digurile, digurile unde sunt mult stimate şi iubite prim-ministru? Judeţele luate pe sus de viituri sunt taman cele unde baronii roşii stăpânesc neîntrerupt de când l-au împuşcat pe Ceauşescu. Tot de bine e?

Oficiile parangheliei dintre apele revărsate le-a făcut paparuda, pardon, primăriţa-gazdă Lia Olguţa Vasilescu. După ce s-a lăudat cu sprijinul candidatului şi că a scos Craiova la lumină, a crezut că dă bine să menţioneze că nu a fost membră PCR. Ha, ha! Tipa asta cu gura mare o crede că toţi avem memoria scurtă. Mai rea ca o peceristă dinainte de 1989 nu putea fi decât o jună peremistă, după. Mare ispravă să treci din barca lui Vadim în cea a lui Ponta. Lieee, lieee, ciocârlieee....

Liviu Dragnea a reuşit să fie şi mai hazliu: „Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii”. Vedea-l-am încărcând-o pe Bombonica de pe acoperişul vilouilui plin de mâl!

Doina Pană, alintată pe uliţele Teleormanului „Fă, Doino”, nu a mai avut chef de o ieşire în natură. Chiar aşa, nu scrie nicăieri în titulatura oficială că e responsabilă cu inundaţiile. Ea este numai ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. O fi fost la pescuit, de nu prea s-a văzut?

Pe principiul PCR, când vrei să treci un camarad pe linie moartă  îl înaintezi în funcţie, Victor Ponta a fost avansat de partid candidat la alegerile prezidenţiale. De aci încolo va supravieţui atâta vreme cât îl vor ţine puterile să calce apa. Colac de salvare aruncat de tovarăşii săi n-o să pupe. Cel mult unul gata înţepat. O imagine de pus în ramă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-03Parerea ta...

SI, INCA CEVA,
30 Iul 2014

pentru CONFORMITATE: tribunul tau, ce-a facut pentru Romania?! A facut HAM, HAM in presa si la televizor, muscand ca un caine turbat, din oponenti, din oricine si orice I s-ar fi asezat, dimpotriva! A dezvaluit la un moment dat niste lucruri care putzeau tare in politica romaneasca DAR, nu de dragul Adevarului ci ca sa dea la gioale tovarasilor sai politici, avand tolba plina de STIRI/SCURT (sau mai in amanunt) despre fiecare, avandu-i la mana! Un fel de 'sri' de buzunar, in care fostul limbist/pupincurist de CURte veche, intrebuinta stiinta sa de carte, efervescenta sa in vorbire (de piramidon cu vitamina C), aratandu-le ce/cat/cum/in ce fel stie el (‘maria’ sa) despre ei! Care nu s-a conformat, pupand varful incaltamintei sale, a fost blagoslovit cum trebuie!
WALTER VON GRAPPENDORF
31 Iul 2014

Romani sa va spuna "Hau ab"!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAI, MAI!
02 Aug 2014

ca recitii articolul...care va sa zica, "De aci încolo va supravieţui atâta vreme cât îl vor ţine puterile să calce apa. "?! S-o da el crestin-ortodox, dar sa-l vad calcand apa, ca pe Hristos – nu-l vad! Stiu ca a fost o figura de stil, din care sa reiasa riscul ‘inaintarii’ lui, spre functia suprema in stat, pierzand (paradoxal), functia suprema din partid, nemaiexistand cale de intoarcere, decat (poate) o ‘cale batuta’, nu?!
DECI, E CONDAMNAT
02 Aug 2014

Din start la ‘pieire’, ca orice pasare care moare pe limba ei…dar, daca prostimea il allege, transformandu-l in pasarea Phoenix, renascand din propria-i cenusa, datorita prostimii cumparata electoral (fie cu galeti de scos apa din case, fie cu stergerea datoriilor pensionarilor pasibili cu puscaria)?!
FIINDCA,
02 Aug 2014

pulimea (in lasitatea ei tampa, in memoria sa scurta, in lipsa de perspectiva, dar si de alti candidati), se lasa ‘doborata’ de aerul imberb al Pontacului, apreciindu-i puterea de a-i ierta, confundandu-l cu popa de la tara care, in loc sa-i puna la canon pentru furaciune si sa-i oblige fizic, constientizandu-i moral, sa restituie (chiar si-n tzaspe mii de rate) ceea ce-au furat… ii mangaie pe crestet, zicand ca nu-i nimic, Dumnezeu ii iarta, nerealizand ca EL, este iertator dar si drept, totodata!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz