2020-06-03 13:43

Io-te, se supără neamțul!

 |  19:53

Răzvan Mateo Mateescu

Și-a schimbat neamțul tonul. În sfârșit le dă sastisfacție celor care l-ar vrea mai dur în reacțiile la atacurile PSD și pare hotărât să le demonstreze scepticilor că poate să îi facă față miștocarului Ponta. Există acest „curent” în rândul celor care au votat sau ar vota cu Iohannis, că e slab la vorbe. Echipa premierului a prins din zbor, de pe Facebook poate, ideea și îl atacă și pe tema asta. Să-i reproşezi ardeleanului, sas pe deasupra, că vorbește rar și apăsat, sună a banc, dacă nu ar fi devenit motiv de lovituri electorale. Dragnea a împins ironia până la jignire grosolană și l-a numit pe contracandidatul șefului său „om întârziat”.

Să sperăm că fiind mai acid, mai ironic, Iohannis nu va coborî nivelul discursului lui la miștocăreala și jignirile folosite copios de adversarii săi. Până la urmă, demnitatea și seriozitatea fac parte din atuurile cu care încearcă să îi convingă pe români să îl voteze.

Riscantă este ideea de a nu negocia cu nici unul dintre candidații perdanți pentru a obține susținerea acestora. Riscantă, dar, la o privire mai atentă, necesară și chiar eficientă, pentru că ar putea reuși, situându-se deasupra înțelegerilor cu unii sau cu alții dintre politicieni, contra favoruri, să obțină voturile celor care s-au săturat de tagma coruptă. Asta dacă se trezesc și se duc la vot.

Să fi bătut palma cu Udrea? Cu Băsescu? Ar fi confirmat acuzele proferate de Ponta și ai lui, că e continuatorul băsismului. Să intre în cârdășie cu Meleșcanu contra unui post călduț la Cotroceni sau cu Vadim care se declară falit și se pare că e atât de disperat că nu mai are loc în politica actuală, încât s-a vândut celui pe care până ieri îl numea „cârpă”? Acum nu mai strigă ”Jos Mafia, sus Patria!” ci cântă eliberarea lui Hrebenciuc și a corupților prin amnistie.

Sau cu Dan Diaconescu? Marele luptător cu „ciocoii” e la fel de disperat că nu îl mai bagă nimeni în seamă, nici cu Elodia nu mai păcălește pe nimeni și oricum latră legat cu lanțul în curtea lui Sebastian Ghiță, la România TV.

Cine vrea să vină, să vină. Macovei s-a oferit deja, a pus și condiții, deși știa că sunt susținute și de neamț, cele legate de statul de drept, de corupție, de justiția independentă.

E treaba lui Ponta „unirea”. Cu Meleșcanu, Vadim, DD. Chiar și cu francmasonii, dar asta nu pe la televizor, ci făcându-le cadou un teren de jumătate de milion de euro ca să își facă un centru de conferințe.

Cine va achita nota de plată pentru cadourile făcute de Ponta? Tot cei care muncesc și plătesc impozite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-10Parerea ta...

IONAS
07 Noi 2014

Charisma lui Ponta si Dragnea este tocmai umorul de Teleorman,un umor specific sudului tarii si zonei metropolitane a satului lui Bucur. In Ardeal umorul oltenesc este ceva mai putin apreciat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine