2019-06-19 05:58

Ipocrizie liberală porcină, cu virus aviar

 |  15:57
Ipocrizie liberală porcină, cu virus aviar

La dezbaterea moțiunii simple, cu titlul „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, din Camera Deputaților, deputatul PNL, fost PDL, Gheorghe Tinel, a avut o declarație incredibilă, de un tupeu formidabil și o ipocrizie ieșită din comun, la adresa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

„Ce le spuneți gospodarilor care se vor vedea nevoiți ca de Crăciun să cumpere carne de porc din supermarket, știut fiind că țăranul român a avut și are de fiecare dată în gospodărie un porc de tăiat, oricât de sărac ar fi el? Domnule ministru, vă garantez astăzi că numele dumneavoastră și al partidului din care faceți parte vor rămane pe vecie întipărite în memoria colectivă a țăranului român ca fiind cei care le-ați luat porcii din ogradă și care ați omorât gospodăria țărănească și ați compromis, pentru mult timp de acum încolo, creșterea în regim industrial a suinelor”, a declarat Tinel Gheorghe. Dacă deputatul liberal tăcea, filosof rămânea, pentru că, prin această declarație, este ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. De ce? Pentru că, ori memoria îi joacă feste lui Gheorghe Tinel, ori este ipocrit. El a fost unul dintre principalii artizani ai spectacolul aviar din octombrie 2005, alături de șeful său de atunci, ministrul Agriculturii, Gherghe Flutur, și de fostul deputat PNL, PDL și, în fine, PSD, de Tulcea, Marian Avram. Atunci, în calitate de șef al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, Tinel alerga după găinile și curcile bucureștenilor ca să le omoare, pe motiv de gripă aviară. La acea vreme, edilul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a acuzat direct autoritățile centrale, în special pe Gheorghe Flutur, că ar fi încurcat probele prelevate din acea zonă a Capitalei, fapt pentru care Flutur a trimis pe capul fostului primar PSD chiar Corpul său de control, adică pe Gheorghe Tinel. Tot atunci, Neculai Onțanu spunea că probele în baza cărora a fost insituită carantina, în această zonă administrativă a orașului, nu sunt cele prelevate de la pasărea găsită moartă în cartierul Andronache, și a cerut autorităților ridicarea restricțiilor impuse.

Cine se ocupase de descoperirea gripei aviare din acea zonă? Gheorghe Tinel, care azi țipă ca din gură de șarpe la adresa lui Daea, de grija pestei porcine. Dar nici până azi nu se știe dacă a fost sau nu gripă aviară, dar cert este că Flutur, prin isteria aviară declanșată atunci, ajutat și de Gheorghe Tinel și Marian Avram, a cheltuit zeci de milioane de euro pentru a dezinfecta mașinile care circulau în zona unde se descoperise gripa aviară, cu toate că virusul, potrivit specialiștilor, se transmite de la pasăre la om doar în cazul în care omul intră în contact direct cu lichidele biologice, sau inhalează praful materiilor fecale ale păsărilor bolnave. Cert este că țăranii au rămas atunci fără orătănii în ogradă și nimeni nu i-a despăgubit, iar în România, așa-zisa gripă aviară a dispărut la fel de repede precum a și apărut. Așa că unii români și acum se întreabă: a fost sau nu a fost gripă aviară? Dar artizanii spectacolului aviar din 2005-2006 sunt bine mersi astăzi, adică Flutur este președintele CJ Suceava, Tinel este deputat la al treilea mandat, iar Avram este încă la butoanele DSV Tulcea.

Mai mult, acum, de la tribuna Parlamentului, Gheorghe Tinel ne dă lecții de combatere a pestei porcine, dar uită că numele lui și al lui Flutur au rămas pe vecie întipărite în memoria colectivă a țăranului român ca fiind cei care le-au luat găinile și curcile din ogradă și care au omorât gospodăria țărănească și au  compromis, pentru mult timp, creșterea păsărilor în regim industrial.

Așa că, liberalul Gheorghe Tinel ar face bine să nu mai vorbească de funie în casa spânzuratului și noi să nu ne mai irităm la vorbele lui Nicolae Iorga: “De ce să te miri că e nerușinat omul care s-a deprins cu rușinea?”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-04Parerea ta...

CEZAR
30 Sep 2018

Asta nu exclude faptul ca DAEA este in acelasi kkt ca si Flutur la acea data : Aviara a fost o ucidere in masa a pasarilor cu semnul intrebarii si pesta, o alta ucidere in masa extinsa si in gospodariile oamenilor.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți
17 Sep 2018

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray