2020-02-24 14:34

Ipoteză: Platon se conversa în timpul accidentului

 |  20:00
Ipoteză: Platon se conversa în timpul accidentului

Fostul prefect deCluj, Călin Platon, care a spulberat cu maşina o mamă şi copilul ei pe otrecere de pietoni, va face puşcărie. Faptul că magistraţii au emis mandat dearestare într-un accident rutier, soldat chiar cu pierderi de vieţi omeneşti,este un lucru mai puţin obişnuit.

Inculpatul a declaratanchetatorilor că soarele l-a orbit într-un aşa hal, încât nu a mai apucat săfrâneze şi, deci, să evite momentul impactului. “... am fost total orbit desoare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus”.S-a stabilit că accidentul s-a produs la ora 18.56, iar, după cum susţinmeteorologii, pe 27 august, soarele a apus la 20.14. Totuşi, este diferenţă deo oră şi un sfert, ceea ce înseamnă că atunci când s-a produs tragedia, soareleera încă sus pe cer, iar dacă tot îi “intra” în ochi, putea să apeleze laparasolar. Soarele nu i-a apărut în faţă simultan cu zebra, ci mai înainte.

Dar să admitem că afost orbit de soare şi nu a observat zebra din faţă. Călin Platon nu a venit înCluj de ieri, de azi, ci şi-a început activitatea politică în ’96, când a fostnumit consilier judeţean, obţinând trei mandate succesive, până în 2005. Înacel an a devenit subprefect al Clujului, iar în 2007 a fost numit prefect.

Bulevardul 1Decembrie este o arteră din centrul oraşului şi în atâţia ani trebuia să ştietoate marcajele pentru pietoni şi cu ochii închişi. “I-am văzut, din cauza orbiriifoarte târziu şi nu am frânat”. Este o regulă de bază pentru orice şofersă privească atent pe partea dreaptă, la indicatoarele de pe margine, undeprintre ele se află şi cele de presemnalizare. De regulă, sunt niştetriunghiuri albe cu bordură roşie, în care sunt desenate cinci dreptunghiuri şiun omuleţ, simbolizând pietonul care traversează zebra. Din clipa în care şoferulvede acest triunghi, automat el va ridica piciorul de pe acceleraţie, încercând,pe cât posibil să micşoreze viteza sau, cum scrie la regulament, să reducăviteza până la limita evitării oricărui pericol. Lucru pe care fostul prefectnu l-a făcut, nu a schiţat nici un gest de frânare, ceea ce înseamnă că nu aobservat presemnalizarea. Privirea întoarsă spre dreapta nu avea cum să fieorbită de razele soarelui. Credem mai degrabă că nu a fost atent fiindcă, orivorbea cu cineva în maşină, ori pe telefonul mobil. Listingul de la companiamobilă poate confirma acest lucru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine