2020-07-02 12:17

Isărescu şi profeţiile „autoîmplinite” de Băsescu

 |  19:55
Isărescu şi profeţiile „autoîmplinite” de Băsescu

Urât cadou i-a mai făcut guvernatorul Băncii Naţionalepreşedintelui, chiar de ziua acestuia. Primul fault a fost o conferinţă depresă. Într-o zi în care şeful statului îşi aniversa cei 59 de ani atât laRadio România, cât şi la postul B1TV, să-i faci concurenţă, parcă nu-i frumos.Câte ştiri serioase pot încăpea într-o presă atât de tabloidizată ca a noastră?

Al doilea afront nu sare în ochi şi nu zgârie decâttimpanele admiratorilor inteligenţi ai lui Traian Băsescu (tot mai puţini, dacăte iei după sondaje, dar tot mai titraţi, dacă îi pui alături pe Patapievici,Baconschi, Paleologu şi, să mă ierte domnul preşedinte, marele gânditorFuneriu). Guvernatorul a spus răspicat că „nu orice trăncănitor din ţara astaare dreptul să se ducă la televizor şi să-şi promoveze interesul”. DoamnaMonica Macovei sau poate Traian Răzvan Ungureanu ar putea obiecta că de aceeaau murit oameni în 1989 şi a condamnat domnul Băsescu comunismul, ca să poatăorice trăncănitor să-şi spună păsul, indiferent dacă aprobă sau nu Comitetul Centralsau Curtea Constituţională (noul CC, cum i se mai zice).

Eu îi dau dreptate domnului Isărescu. În fond, un om carese bucură de încrederea atâtor români nu se poate înşela. Aţi văzut săgreşească, de pildă, un preşedinte ales cu 51 la sută? Cum spuneam, domnulguvernator se referă la cei care apar la televizor şi anunţă diferitecatastrofe economice, scumpiri etc. Ei ar fi, deci, responsabili, de o creşterea inflaţiei. Sunt poate ţări în care, indiferent ce vorbeşte un trăncănitor saualtul, lumea are încredere. Astfel de sisteme rezistă exercitării democraţiei.În alte situaţii, apare fenomenul profeţiei autoîmplinite, la care a făcuttrimitere Mugur Isărescu: dacă îi tot spui unui copil că habar n-are, până laurmă se va resemna şi va acţiona aşa cum se aşteaptă cei mari, dându-şi custângul în dreptul; dacă anunţi o criză, până la urmă lumea îşi va restrângeconsumul, de teamă că s-ar putea să apară criza, iar această constricţieeconomică va duce la criză, în realitate. Ce are a face asta cu Traian Băsescu?Păi, unii ar putea crede că Isărescu a făcut aluzie la o posibilă trăncăneală apreşedintelui, care ne spunea, de faţă cu FMI, că în toată Europa e jale. Cucât o fi crescut inflaţia, în zona euro?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-20Parerea ta...

DANIEL
04 Noi 2010

Cand dl.Isarescu spunea ca „nu orice tr?nc?nitor din ?ara asta are dreptul s? se duc? la televizor ?i s?-?i promoveze interesul” se referea la Ciuvica,Sova si,de ce nu,la tine,mai tata Valcule.
SILE
05 Noi 2010

Foaie verde loboda, gura lumii sloboda. Nu sunt fan Basescu, dar acest articol mi se pare total pe linga. Aluzia d-lui Isasrescu il atinge si pe autor.Cam fortata interpretarea ca d-l Isarescu l-ar fi eclipsat pe presedinte de ziua lui . O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz