2020-02-18 00:15

Iuliu Mureşan, între onoare şi uitare

 |  18:41
Iuliu Mureşan, între onoare şi uitare

Am lăsat deoparte evoluţiile echipelor româneşti din LigaEuropa, la care oricum mă aşteptam, şi aş vrea să revin asupra unui subiect dela finele săptămânii trecute, dar despre care nu am apucat să scriu.

Apărut de nicăieri în peisajul mioritic, doctorul IuliuMureşan, preşedintele lui CFR Cluj, a încercat să pară un tip vertical. A şiimpresionat, la început, şi a fost considerat un model demn de urmat de către ceilalţiconducători. În ultima perioadă, doctorul care anunţa că vrea să vindecefotbalul românesc a călcat pe bec şi şi-a stricat de unul singur firmaconstruită cu atâta migală.

Îmi vin în minte doar două exemple, însă concrete, carei-au schimbat mult imaginea construită cu atâta migală.

Mai 2004 – CFR Cluj a reuşit să revină în LigaI după ani de anonimat. Totul după o luptă cu adevărat titanică dată cu mineriide la Jiul. În retur, ambele echipe au încercat prin toate mijloacele să-şiimpună supremaţia. Valize, acuze de blat şi multe alte mizerii specificefotbalului românesc. De referinţă, cum la meciurile celor două echipe veneacâte un oficial advers cu câte un diplomat în tribună. Ghici ciupercă ce eraînăuntru? Până la urmă, echipa promovată s-a decis în ultima etapă. CFR aobţinut o victorie clară pe teren propriu, cu Deva, Jiul s-a împiedicat peteren propriu de Mediaş, deşi în cazul unei victorii avea să fie echipa care arfi acces în primul eşalon. Iuliu Mureşan recunoaştea la scurt timp că a premiatadversariele Jiului, practică pe care a acuzat-o dur ulterior. Acum,preşedintele Mureşan infirmă şi spune că totul e o invenţie. Oare?

August 2010 – La finalul partidei CFR - Astra,scor 2-2, Iuliu Mureşan se dezlănţuie împotriva lui Teodor Crăciunescu şi cereexcluderea acestuia din arbitraj. Fluieraşul a greşit ce-i drept, însăoficialul este mai mult decât tupeist. Mi-am adus aminte doar de meciurile cuUniversitatea Craiova şi cu Pandurii, din sezonul trecut al Cupei României,când CFR s-a calificat doar datorită greşelilor grave comise de cavaleriifluierului. Acum să se fi schimbat situaţia într-atât încât ardelenii să atacevirulent arbitrajul?

Contradicţiile în cazul lui Iuliu Mureşan pot continua,începând cu mutările de pe banca tehnică. Anunţa că antrenorii au toatăsusţinerea sa, iar peste nici o săptămâna, îi anunţa că trebuie să îşi facăbagajele.

E posibil ca preşedintele de la CFR Cluj să aibă doarmemoria scurtă, dar e foarte probabil ca acesta să fie cu adevărat IuliuMureşan, nu oficialul modest şi onest de la televizor.

PS: Aici puteţi vedea interviul în care Mureşan recunoaşte că a premiatadversarele Jiului:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine