2020-02-24 07:21

Jandarmeria l-a apărat, de fapt, pe Băsescu

 |  19:07

Se somează şiapoi se trage la picioare, spunea Ceauşeasca în decembrie 1989, când conduceastatul, în lipsa soţului, plecat în Iran. Ce ar fi trebuit să facă jandarmii pe24 septembrie 2010?

Să fi respectatlegea, a spus şeful statului, atunci când a explicat motivele pentru care arenunţat la serviciile Poliţiei şi jandarmilor, post miting. Acum, că supărareaa trecut, ce ar fi însemnat respectarea legii, de către jandarmi? Din câte neputem da seama, sindicaliştii trebuiau împiedicaţi să iasă din Piaţa Victoriei şisă se îndrepte spre Palatul Cotroceni. Altfel, nu ai ce să le reproşezi, cădoar nu au scandat ei lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Concret, cum arfi trebuit să aplice legea jandarmii? Singurul exemplu care îmi vine în minteîl reprezintă barajul scutierilor USLA, de la Universitate, din decembrie 1989.Cei care au ieşit în stradă atunci nu aveau autorizaţie. Au fost opriţi descutierii regimului Ceauşescu, care au aplicat legea. Reacţia mulţimii nu s-alăsat aşteptată: protestatarii au ridicat celebra baricadă, spartă cuTAB-urile, iar ciocnirile au scos în stradă sute de mii de oameni. De la câtevasute de manifestanţi s-a ajuns la o revoltă generalizată.

Sigur, suntemîntr-un stat de drept, bla, bla, bla... Care erau evoluţiile posibile în cazulîn care jandarmii blocau Piaţa Victoriei? Fie poliţiştii ar fi fost descurajaţide fermitatea jandarmilor şi ar fi plecat acasă, fie ar fi forţat cordoanele,deci ar fi trecut de la contravenţie la infracţiune. Capii demonstranţilor arfi fost apoi uşor de eliminat din fruntea mişcării sindicale, ceea ce ar fidescurajat alte proteste similare. Ete fleoşc!

Când 80 la sutădintre români spun că lucrurile merg într-o direcţie greşită, cred că maidegrabă o astfel de confruntare ar îndârji protestatarii, în loc să-i sperie.Dacă jandarmii ar fi repetat manevra Baricada, acum erau în stradă sute de miide oameni, în toate marile oraşe ale ţării. Jandarmii au dat un răgaz regimuluiBăsescu Boc, care mai poate încerca să umble la salarii, cum spunea Blaga, sausă elaboreze strategii ca să treacă iarna. Pe care, paradoxal, şi-ar dori-o câtmai grea. La bătaia din Consiliul General pe contractele de deszăpezire, taremi-e că n-or să se vadă mitingurile, din nămeţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-14Parerea ta...

BURIU_ELENA54
01 Oct 2010

Omule, esti dus cu capul, daca din pozitia de ziarist instigi oamenii la revolta ! 80% dintre romani spun asta din 90 incoace, asta nu inseamna ca trebuie impinsi spre anarhie, aveti voi ceva de castigat daca tara intra in haos ?
GEORGETA
01 Oct 2010

asta ai inteles din articol, ca autorul instiga la revolta? Cred ca ai citit pe diagonala sau descifrezi greu si din acest motiv nu intelegi ce citesti?! daca jandarmii trageau in politisti s-ar fi intamplat ca in 89 si nimeni nu doreste acest lucru,ceea ce reiese si din articol.
LAURENTIU_GRG
02 Oct 2010

DA a PROCEDAT CORECT jandarmeria DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, am vazut recent (2009-2010) tari unde sindicalisti au scos in strada la proteste LEGALE care au degenerat in BATAI de strada TOCMAI INTRE CEI CE TREBUIE SA ASIGURE SIGURANTA,SECURITATEA SI ORDINEA in acele tari, nemultumirile sunt mai in toata EUROPA, E BINE CA IN ROMANIA s-a EVITAT O lupta de strada intre POLITIE ,JANDARMERIE, SRI..... toti intelegem ca AU DREPTATE SA PROTESTEZE LEGAL( avem salarii diminuate din CAUZA CORUPTIEI...)
PISCEKY
03 Oct 2010

ati gasit ''tapul relelor''????lol!lol!se numeste.val vilcu??????ha!ha!.mai terminati cu ;;titismele astea!ha!ha!''si nu mai postati doar prostii!!!nu inteleg cum se poate deduce din acest articol cum ca,ar fi,sunt sigur,bla,bla.spuneti drept ca nu va place ziaristul si ziarul dar nu ca ar...INCITA LUMEA LA DEZORDINE SOCIALA(VB LUI CEAUSESCU-AGENTURILII-HA!HA!)FELICITARI PT ARTICOL DOMNULE VILCU!!!!!!!!!UN PDL-IST!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine