2020-04-03 08:39

“Jos, Ponta!” nu e destul

 |  20:02

P24

Suntem prea puţini pentru cât de multe nemulţumiri avem. Oferta temelor de miting este generoasă, iar iniţiatorii se întrec prin originalitate. În fiecare săptămână se anunţă pe reţelele de socializare cel puţin două mişcări de protest. Poporul pare să aibă gene de sindicalism, dar instituţia dispare încet-încet de pe scena socială. Mă rog, în sindicate rămân doar bugetarii. Ce n-ar da liderii sindicali pentru nişte teme de protest care să scoată oamenii din case nesiliţi de nimeni şi fără nici o obligaţie faţă de cineva! În 25 de ani nu le-a ieşit. Acum îi vedem cum luptă doar pentru cauze pierdute. Se vede treaba că nu au fost deloc inspiraţi cu tema crizei dialogului social, pentru că nici bugetarii nu au rezonat prea bine şi nu au ieşit în stradă.

Mă aşteptam ca oamenii să iasă din case pentru o temă generală: “Jos, Ponta!”. Dar nu. Câteva grupuri pro şi anti-PSD se etalează în huiduieli şi duc în derizoriu nemulţumirea generală. Sila de politică şi de reprezentanţii ei este atât de mare, încât oamenii dau a lehamite din mâini şi atât. Parcă nu este destul pentru toată mizeria vieţii: preţuri imense, taxe şi impozite cu lopata, nesiguranţă maximă, tupeul obraznic al autorităţilor şi sfidarea bunului simţ a politicienilor. După reprezentaţia dată de oameni pe străzi care se opuneau defrişărilor, era de aşteptat să iasă la fel de mulţi şi împotriva impozitării bacşişurilor. Dar oamenii au înţeles că un obicei vechi cât lumea nu poate fi supus impozitării, că este un gest infantil al unui guvern disperat să scoată bani pentru promisiunile electorale. Cei în cauză – frizerii, coafezele, cosmeticienele, chelnerii, barmanii, taximetriştii şi multe alte profesii – au mizat pe prezenţa în stradă a celor care dau bacşiş, dar ei au preferat să se odihnească. Calculul a fost incorect, pentru că raţiunea de a ieşi în stradă este să-ţi aperi drepturile. Aşa că “Jos, Ponta!” nu este destul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

ATENT
13 Mai 2015

trist, dar adevarat
ANDRA
13 Mai 2015

IN SUA,BACSISUL ESTE IMPOZITAT.NU IMPOZITAREA BACSISULUI TREBUIE SA NE ING[RIJOREZE,CI FAPTUL CA,ANAFUL,NU INTRA PE MARILE CORPORATII SI HIPERMARKETURI.CIT DESPRE SCHIMBARILE POLITICE,INCEPIND CU PRESEDINTELE,TOTUL TREBUIE SCHIMBAT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine