2020-05-25 08:56

Klaus cel curajos

 |  20:00

Răzvan Mateo Mateescu

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru propunerea de sancționare a statelor care nu vor să primească refugiați după cotele stabilite de planul de redistribuire aprobat în toamna anului trecut. De ce a făcut acest gest nu ne-a explicat, dar am putea înțelege că România are de gând să nu accepte refugiați.

Atunci ar fi cazul să vorbească și mai vehement, pentru că sumele cu care CE vrea să sancționeze statele care ar face așa ceva sunt exorbitante pentru o țară ca România și de natură să revolte populația și așa sărăcită. Nu mai puțin de 250.000 de euro ar trebui plătiți pentru fiecare refugiat refuzat. Asta după ce prin toamnă aflam ce bani s-ar cheltui cu fiecare imigrant, un fel de salariu la care cei mai mulți români abia visează.

Dar mai trebuie spus că s-ar putea să nu vedem curând refugiați musulmani pe teritoriul românesc deoarece fug cât colo atunci când aud că ar urma să fie „redistribuiți” spre România sau Bulgaria. Dispar, pur și simplu, de la „coada” birourilor unde și-au depus cererea de azil în UE.

România a votat împotriva cotelor obligatorii, alături de Polonia, Cehia și Slovacia. Dar apoi s-a dat deoparte, rezumându-se la niște declarații mai temperate.

Criza refugiaților a schimbat Europa. Politica generoasă a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, de a deschide porțile țării sale pentru aproape 1,2 milioane de imigranți musulmani își arată efectele în fiecare zi. Coaliția care o ține la guvernare a pierdut masiv din popularitate, în schimb urcă AfD, o formațiune de extremă dreapta. În Austria prezidențialele ar putea fi câștigate tot de un reprezentant al extremei drepte. În Marea Britanie se folosește din plin tema imigranților pentru a susține ieșirea țării din UE. Londra are un primar musulman, „englez” născut din imigranți pakistanezi.

Se vorbește despre miliarde și miliarde de euro cheltuite din solidaritate cu refugiații. Dar și despre obiceiurile și comportamentul cu care au venit. Taberele se radicalizează văzând cu ochii. Ce se va alege de Uniunea Europeană, în condițiile în care sunt atâția politicieni care nu se sfiesc să se folosească de situație și să critice proiectul european? Refugiații sunt prinși la mijloc, între bombele de acasă și ostilitatea crescândă din Europa. Despre soluționarea războiului din Siria, cu Rusia care susține regimul al-Assad și încetineala cu care coaliția condusă de SUA atacă Statul Islamic, nu poate fi vorba curând.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-22Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
18 Mai 2016

SUBIECTUL E EXTREM DE SERIOS,NU E DELOC AMUZANT....DACA UE IA O HOTARARE SA REPARTIZEZE REFUGIATI PE BAZA DE COTE E GREU SA REFUZI...TOCMAI PENTRU CA UE E O ASOCIERE DE TARI CARE AU PIERDUT FOARTE MULT DIN SUVERANITATE CU OCAZIA INTRARII IN UE...MULTINATIONALELE,BANCILE TOT CE VINE DE LA UE NE-AU FACUT SAH MAT...MAI ALES CA AVEM O CLICA CORUPTA DE PORCI IN POLITICA CARE NE-AU TRADAT SI NE-AU VANDUT PE SPAGILE DE LA MULTINATONALE...ACUM CHIAR CA NU PREA POTI SA REFUZI...IAR PRESEDINTELE JOHANNIS NU ARE PREA MULT SPATIU DE MANEVRA CU REFUGIATII...DAR SE PARE CA EMIGRAREA SE CAM STOPEAZA CU DIVERSE CATCH-URI....POTI SA-I REPARTIZEZI PE REFUGIATI LA DIVERSE PROECTE UNDE SE MUNCESTE MULT...GEN INFRASTRUCTURA...SI O SA FUGA IMEDIAT DE AICI...NU SPUNE NIMENI CA NU-I PRIMESTI...DAR NU VOR EI SA STEA...AI IMPACAT SI CAPRA SI VARZA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine