2020-01-25 06:29

La ce seamănă Ponta, Antonescu şi Videanu?

 |  20:29
La ce seamănă Ponta, Antonescu şi Videanu?

Opoziţia nu are imaginaţie, ne-a spus, ieri, domnulValeriu Stoica. Strateg al PNL, pe vremuri, fostul ministru al justiţiei, aajuns să se roage azi ca liberalii de care a divorţat să-şi imagineze o nouăalianţă cu PD-ul. În principiu, are Dreptate (nu poţi să rămâi captiv într-obătălie încrâncenată cu Traian Băsescu, când prima ta ţintă sunt alegerilelocale şi parlamentare, la care acesta nu mai participă). Cât Adevăr încape înoferta sa de pace, rămâne de văzut. E nevoie şi de multă imaginaţie, cumspuneam. Antonescu trebuie să debordeze de idei pentru a găsi o motivaţie ca săîntoarcă armele. Dacă tendinţa din sondaje se menţine (şi de asta are grijăBoc), liberalii ar lua singuri majoritatea voturilor exprimate de electoratulde dreapta. Nu-mi dau seama pentru ce ar renunţa la jumătate din dividende (Parlament,primării, consilii) ca să se alieze cu PDL. Din experienţa CDR, liberalii auvăzut că te poţi salva singur, fugind de cel care va fi făcut responsabil dedezastru. Iar Stoica i-a călăuzit în fuga de PNŢCD. Dar poate e Antonescu maideştept şi găseşte un motiv să refacă Alianţa D.A.

Ponta, desigur, e un politician cu caş la gură, după cuma stabilit preşedintele, aşa că nu descoperă nici un motiv ca să vină laguvernare în pragul iernii, ca să încaseze PSD înjurăturile şi să taie încă o datăsalariile. Or, dacă nu găseşte motive, nu are cum să identifice trădători înPDL care să-i treacă moţiunea de cenzură.

Singurul care ar avea de ce să facă o schimbare majoră ePDL-ul. În Senat nu mai are majoritate, au recunoscut indirect toţi lideriicare se roagă de Opoziţie să-i ajute la vot. Nici în Cameră nu se simte preabine, cât despre propriii parlamentari, trebuie să-i legi de scaun ca să nu-idea premierului cu bilele în cap. De ce nu pleacă, lăsându-i pe alţii să dea degreu? Fiindcă nu-şi pot imagina, de pildă, ce va face Dan Nica la Ministerul deInterne, nici cum va cere ministrul justiţiei, Norica Nicolai, detalii din SUAdespre şpaga pentru autobuzele Mercedes, nici cum va ancheta Ludovic Orbanscandalul „Frunza”. Nu mi se pare că Videanu, care o apără cu pieptul peRoberta Anastase, ar avea prea multă imaginaţie. Sau, poate, tocmai că aredestulă?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

DETECTIV
11 Noi 2010

si toata opinia publica pe ei!.....ce tara !...interesanta imaginati autorului articolului !felicitari !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine