2019-10-16 20:49

Lecție de francogermană pentru Băsescu și Boc

 |  23:26
Lecție de francogermană pentru Băsescu și Boc

Traian Băsescu are dreptate cândspune: ''Apreciez că scrisoarea este un act de discriminare la adresaRomâniei”. Gestul celor doi miniștri, francez și german, de a solicita amânarea aderării României laSchengen, merge pe calea deschisă de expulzările la care a apelat Sarkozy, încazul romilor. Adică este o acțiune politică al cărei efect, în plan practic, estesurclasat de forțamesajului transmis. Pe țigani îi dădeai afară pe ușa aeroportului, se întorceau cuautocarul. Totuși,capitalul politic al președintelui francez a crescut, el răspunzând astfel nevoii deliniște și siguranță a majorității cetățenilor din Franța, agasați de cerșetorii și șuții din România. Evident că, pe termen lung, problema nu erezolvată, chiar dacă țiganii au înțeles mesajul și au lăsat-o mai moale, pentru moment. Când activiștii străini pentrudrepturile omului au sărit în apărarea rromului, mulți dintre români au spus: puțin ne pasă. Marile puteriale Uniunii Europene nu s-au sinchisit, iar președintele Băsescu a declarat ”Înțeleg poziția Franței, chiar dacă susțin dreptul oricărui cetățean la libera circulație”, bla, bla, bla. Fiecarelider și-ajucat cărțilecu ochii doar la micul pot aflat pe masă. În astfel de jocuri, cei mai micipierd cu siguranță, atuncicând regulile nu mai sunt respectate, pentru că baștanii se servesc singuri dinpachetul de cărți.

Traian Băsesc are din nou dreptatecând aminteștecă la ultimul Consiliu European a avut o intervenţie în care arăta că introducereade noi condiţii pentru accesul în spaţiul Schengen contravine dreptuluieuropean şi crează un precedent inacceptabil, nu numai pentru România, darpentru orice al stat al UE. Și la ce ne-a folosit? Poziția de forță, în UE, o au cei doi mari, careîncă mai pot duce în spate euro. Restul sunt vorbe goale. Egalite, fraternite…jemanfiche! –asta este noua lozincă a celor tari.

Lecția de francogermană are și o morală: când abuzează de poziția sa de forță, în relația cu Opoziția, ar trebui ca Băsescusă se gândească la ceea ce i-au făcut nemții și francezii. Nu la fel face și domnia sa, acasă? Curatconstituționalăfrauda, dar nu vă atingeți de Anastase! De exemplu. Problema lui este că, spredeosebire de Franța și Germania, care sunt lacomanda UE fiindcă sunt, pur și simplu, portocalii vor mai rămâne la putere cel mult doiani. Iar pârghiile de forță pe care le-au construit astăzi-regulamente noi în Cameră și Senat, TVR, DNA, SRI-vor trece în mâinile adversarilor. Așa cum bișonul românesc cere astăzi dreptate de la dulăi, așa vor cere publicului săapere Opozițiade abuzurile lui Ponta, alde Boc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-05Parerea ta...

VCOSMAV
22 Dec 2010

JO, vezi ce patesti daca in loc sa fii atent la ce-ti spunea Cancelara acum catva timp,tu flirtezi in continuare cu Johny Plimbaretul? Si mai lasa naibii ratoiala la aia mari, ca parca vad ca la urmatoarea intalnire cu francezul, iar te faci de rasul televiziunilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray