2019-07-23 03:47

Lecţie de viaţă pentru PSD şi PNL

 |  20:16
Lecţie de viaţă pentru PSD şi PNL

Ieri, după cum au preconizat lideriiPuterii, moţiunea a picat, planul potrivit căruia parlamentarii PDL şi UNPR trebuiauţinuţi în bănci, departe de urnele de votare, a funcţionat din plin. Opoziţiaar mai fi avut nevoie de 17 voturi pentru ca moţiunea să treacă, asta înseamnăcă Victor Ponta, atunci când a declarat că îi mai lipseşte un singur vot, afost minţit. Asta înseamnă că mai are multe de învăţat din politică şi să nu seîncreadă în declaraţiile de dragoste ale duşmanului.

O ţarăîntreagă a fost paralizată, nimănui nu i-a ars să muncească, indiferent dedomeniul în care era încadrat. Oamenii, crunt afectaţi de măsurile deausteritate pentru ieşirea din criză luate de cuplul Băsescu-Boc, au urmărit cusufletul la gură efectele dezbaterii moţiunii. Nu ştim dacă în stradă s-auaflat zeci de mii de protestatari sau dacă s-a atins suta de mii, nici nu maiare importanţă. Mesajul descumpănirii, deznădejdii, al foametei şi al sărăciei afost transmis pe cuprinsul întregii ţări prin orice mijloace. Dar mai ales prinintermediul mass-mediei, prezente în toate punctele fierbinţi din Capitală.

Şi dacă nu ar fi fost vorba despremoţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, populaţia activă a României totnu ar mai fi fost în stare să-şi desfăşoare activitatea în mod normal. Fiindcănu-i mai arde nimănui să muncească pe brânci şi, la sfârşitul lunii, să se ducăacasă cu plicul golit. Nu ştim ce s-ar întâmpla cu adevărat dacă membriifamiliilor din România nu s-ar ajuta unii pe alţii. De altfel, aceastărecomandare au făcut-o şi conducătorii noştri, înainte ca ţarasă fie aruncată în colaps.

Însă, de când s-a răcit vremea, niciajutorul rudelor de gradul întâi din cadrul societăţii româneşti nu mai poateacoperi cheltuielile împovărătoare. Cum de a acceptat Emil Boc de fiecare datăca propriul său cabinet să fie aruncat pe scări şi totuşi să revină precum unblestem la preluarea frâielor destinului acestei ţări?! Oamenii au înduratieri frigul pătrunzător până la oase ore în şir, au stat nemâncaţi şi şi-austrigat disperarea, unii au leşinat, alţii şi-au pierdut autocontrolul luptându-secu forţele de ordine - fraţii lor de suferinţă -, totul în speranţa că vor venivremuri mai bune.

Moţiunea de cenzură a adunat 218voturi din 236. Trebuie să fie o lecţie de viaţă, PSD şi PNL să nu îşi mai închipuievreodată că nişte parlamentari bine ancoraţi în sfera Puterii sunt în stare sădea cu piciorul la avantaje.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

MARTING
28 Oct 2010

Cum sa interpretam aceasta democratie in tara noastra? Multe partide, multe interese, mari cheltuieli, politizare generala, repartizarea fondurilor in functie de culoarea politica pe comunitati, scandaluri peste scandaluri, ambitii personale, minciuni, hotii, afaceri dubioase etc.etc. - O varianta ar fi cu cel mult doua partide - unul de stanga si unul de dreapta -, situatie care o mai intalnim in multe tari; Cred ca Romaniei i se potrivea mai degraba modelul chinezesc.
SILE
28 Oct 2010

Eu nu cred ca Victor Ponta a fost mintit. Mai de graba a mintit el. Argument: ati vazut politician sa nu minta?Am remarcat o propozitie a unui alt comentator: s-au comportat ca niste copii timpitzi. O zi buna!
ONEATA
31 Oct 2010

Ponta si Antonescu ar trebui sa lupte pentru promovarea initiativelor parlamentare proprii care ar duce la redresarea economica a tarii si sa nu mai impinga asa tare pianul pe scari cu initiative de suspendari si motiuni pentru ca nu-i mai crede nimeni de bune intentii,ci ii suspecteaza de setea de putere.Opozitia parlamentara nu presupune doar negarea apriori a puterii.Ea mai are rolul si de constructie si de corijare prin activitatea sustinuta in cadrul sedintelor parlamentare si nu doar la TV
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray