2020-08-13 06:00

Legea lui Liviu de la Teleorman

 |  17:30

Roland Cătălin Pena

Boierul, tot boier şi cu un picior în puşcărie. Cu puţin înainte de primul termen în apelul din Dosarul “Referendumul”, în care până acum a luat doar un an cu suspendare, pe Liviu Dragnea l-a trecut proiectul Legii privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, care prevede amenzi de 60.000 lei. Ăştia ca el nu se uită la bani, mai ales când iau ei şi dau alţii!

Evident că oameni răi au sărit să-i îngroape făcătura, vorbind de un atentat cât Casa Poporului la libertatea de exprimare. Aşa că președintele interimar al PSD s-a simţit obligat să-şi apere produsul de “radicali și cu accente xenofobe, care se opun acestui proiect de lege”. Mai mult, plin de modestie, Cel care învie morţii din Teleorman socoteşte că Diaspora e dată pe spate: “Va fi important și pentru românii noștri care trăiesc în afara granițelor ca, o dată adoptat, aici, acest proiect de lege, la rândul lor, și ei să-l solicite în Europa". Tii, unde stătea marele legiuitor planetar şi noi habar n-aveam!

Un lucru nu ne-a precizat. Dacă i se adresează cineva cu “domnule baron local” ori cu “bă, condamnatule” e defăimare?

Ca să fie sigur liderul PSD că ştim despre ce vorbim, iată pe scurt cam ce vrea legea dumnealui: “Defăimarea socială constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 lei, dacă vizează un grup social. (…) Persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sau anularea situaţiei create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei sau „de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei. (…) Prin defăimarea socială se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SISA”. Etc., etc.

În expunerea de motive Dragnea arată că, „în cazul adoptării propunerii legislative, România ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model proactiv pentru asimilarea la nivelul societăţii româneşti a principiilor şi a valorilor privind demnitatea umană şi toleranţa faţă de diferenţe dintre grupurile sociale”.

Păcat că ticăloşia nu doare! Hai liberare!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz