2020-02-17 14:44

Lotul “Giuleşti”, monitorizat şi apoi băgat la puşcărie

 |  19:01
Lotul “Giuleşti”, monitorizat şi apoi băgat la puşcărie

Procuroriiaşteaptă rapoartele de specialitate pentru a trage concluzii preliminare, urmândsă inculpe (sau să aresteze) persoanele care s-ar face vinovate de tragedia dela Maternitatea Giuleşti. Până acum, acuzele se îndreaptă doar asupraasistentei medicale care, potrivit fişei postului, trebuia să asigure serviciulde permanenţă în salonul cu bebeluşi de la reanimare în ziua de luni, 16august.

Anchetatoriiştiu cu exactitate, pe baza declaraţiilor date de colegii ei şi a imaginilorfurnizate de una dintre camerele de supraveghere ale spitalului, ora când asistentaa părăsit salonul şi momentul revenirii, când nu se mai putea face nimic. Pentruea există probe indubitabile că dacă s-ar fi aflat în salonul cu bebeluşi lamomentul critic, putea opri extinderea incendiului.

Vor să selămurească cine este persoana care a înnădit firele electrice.

MariusIacob afirmă că s-au încălcat atribuţii de serviciu, nu neapărat de cătrepersonalul medical. Asta înseamnă că se va pune în mişcare acţiunea penală, dupăce sosesc rapoartele de la specialişti, împotriva mai multor persoane ce vorconstitui un lot. Lotul Giuleşti. Sau după ce vor fi monitorizaţi mai bine. Cinevaspunea că acel cablu blestemat avea trei fire: unul este masa (împământarea),altul faza şi ultimul, nulul. Din cauza contactului imperfect dintre ele(trebuiau prinse foarte bine cu un patent) şi a amperajului puternic, fireles-au înroşit şi au luat foc. Interesant că totul a degenerat în momentul încare Florentina Cârstea a părăsit încăperea. Fatalitate? Greu de spus de ceexact în acel interval de timp s-a produs catastrofa. Nu mai devreme, cândasistenta trecea de la un incubator la altul, acordându-le îngrijiri micuţilor şiar fi putut să semnaleze fumul care ieşea din spatele dulapului. Nu. Salonuls-a aprins după ce uşa s-a închis în urma asistentei.

Întrebăriretorice sunt, desigur, şi cele referitoare la cartela de acces în salon. De cedoar asistenta de la reanimare deţinea un asemenea card şi dublurile nu seaflau la medicul şef de secţie ori în camera de gardă?

P.S.:Astăzi se împlineşte un an de când jurnalistul Sorin Roşca Stănescu dezvăluiape site-ul personal că fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, ar fifost implicat, alături de un personaj suspectat de terorism, într-o afacere detrafic de explozibil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine