2020-02-28 15:02

Lucescu al II-lea îşi joacă gâtul acolo unde Brâncoveanu şi l-a pierdut

 |  19:32
Lucescu al II-lea îşi joacă gâtul acolo unde Brâncoveanu şi l-a pierdut

Naţionala României are miercuri ultima bătălie înainteadebutului campaniei EURO 2012 la Stambul, centrul Imperiului Otoman - rival demoarte ale Ţărilor Române până la finele secolului XIX.

Cu un nou sultan, de data asta fără origini musulmane,Guus Hiddink, armata otomană este mult mai puternică şi experimentată, iar pelângă armele de foc aduse din centrele Beşiktaş, Fenerbahce sau Galatasaray, vabeneficia pe câmpul de bătălie de pe Şukru Saracioglu şi de aportul a 50.000 deieniceri.

În schimb, domnul românilor, Lucescu al II-lea, areaceleaşi probleme ca şi predecesorii săi, o arie restrânsă de selecţie şimofturi ale soldaţilor de carieră de parcă au fost luaţi cu arcanul la oaste.

Chiar dacă are doar un caracater amical, duelul dintrecele două ţări este considerat vital de majoritatea specialiştilor pentrucampania de război ce va începe luna viitoare pentru următorii doi ani, cu oţintă precisă: Polonia şi Ucraina. În schimb, Lucescu rămâne optimist: “Rezultatulnu ne va afecta. Vom lupta pentru prestigiu şi onoare”.

În mare, domnul nostru se bazează pe aceiaşi oameni caşi în luna iunie, în luptele din Ucraina şi Austria, când România a ieşitdestul de şifonată. Generali rămân Lobonţ, Chivu şi Marica, bravi militarişcoliţi în Europa, iar în schimb au fost aduşi tineri pentru a fi căliţi înfocul luptei, Răduţ, Stancu, Deac sau Dănănae.

În ultimele nouă decenii, ai noştri au câştigatmajoritatea bătăliilor duse în faţa turcilor, însă acum armata română pareslăbită şi, cum nu are avantajul terenului propriu, pentru a otrăvi fântânileşi a pârjoli totul în calea adversarului, lucrurile au devenit mult maicomplicate.

În tot acest timp, profitând de faptul că domnitorul eplecat pe câmpul de luptă, la Bucureşti, complotul boierilor continuă şi dacănu va reveni triumfător, Răzvan Lucescu are toate şansele să fie mazilit dupăun an şi trei luni. Amintirea lui Constantin Brâncoveanu, domn al ŢăriiRomâneşti (1688-1714), a rămas încă vie pentru norod, deoarece fix acum 296 deani s-a întors de la Stambul fără cap, la propriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine