2020-04-08 09:52

Macho Băsescu. Să nu-i scape vreun dos de palmă ca la Ploieşti

 |  20:01
Macho Băsescu. Să nu-i scape vreun dos de palmă ca la Ploieşti

Ce caută TraianBăsescu în zonele calamitate? Scandal? S-a dus să-i certe pe nenorociţiiăia de oameni (nenorociţi - "persoana care se găseşte într-o situaţievrednică de plâns, care este lipsită de noroc, de fericire, care are de înduratun mare necaz, o mare suferinţă; (om) nefericit", potrivit DEX '98)?

Întrebarea de la începutul articolului nu esteretorică, ci, mai degrabă, una care exprimă indignare. Cu alte cuvinte, ce cauţi tu, ca preşedinte al celor care te-auales, şi nu numai, în mijlocul unor oameni care nici lacrimi nu mai au, să terăsteşti la ei? Dacă te şti aşa sangvinic, de ce dracu’ nu staiacasă? Dacă tot faci o baie de mulţime (mai bine făcea în apă, că e din belşug), măcar stai şi ascultă-i. Poate au cevade zis. Poate că nu toţi spun prostii. Şi chiar dacă ar spune prostii, fii înţelegător, pentru că un om în acea situaţie n-armai putea fi coerent în gândire şi vorbire, sau evită să te afli în mijlocul lor, tocmai pentru a nu da piept cu aşa-zisele aiureli. S-a dovedit însă că nu sunt aberaţii. În emisiunealui Radu Tudor, "Punctul de întâlnire", femeia certatădeBăsescu, pentru că ar fi spus minciuni, a arătat că are documente care demonstreazăcă nu minte şi că, într-adevăr, s-a raportat fals că i-au fost daţi bani, ca ajutor guvernamental, pentru că înbuzunarele ei nu a intrat nici o leţcaie. Şi atunci, de ce să nu o asculţi? Că mai avea puţin şi-i lipea o palmă,un dos de palmă, de fapt, ca la Ploieşti.Şi lovituras-ar fi văzut clar, pentru că era lumina zilei, nu areflectoarelor, la care s-ar fi putut truca pixelul albastru. Că s-au dat, că nu s-audat bani, nu asta era important în momentul acela, ci atitudinea. Atitudinea unui preşedinte printresinistraţi trebuie să fie ca a unui finpsiholog, ca a unui duhovnic. Fără ţipete. Nu trebuie decât să asculte şi să dea aprobator din cap, măcarformal, de complezenţă. Nu că ar facealtfel. Ceşi-o fi zis? "Boc şi miniştrii ăştia ai lui suntprea mototoli. S-au dus să le dea apă să bea şi să le promită bani şi case. Eh,lasă, că nu sunt bani. Trebuie să-i învăţ eu minte sănu-şi mai pună casele lângă apă. Le arăt eu cine e şeful". Aceasta esteimpresia pe care mi-a lăsat-o Traian Băsescu. Arăta ca un tatăsupărat pe copilul său, care, după ce l-a prins ploaia în drumul de la şcoalăspre casă, îi cere bani pentru pantofi, el fiind încălţat cu tenişi, iar tatăl îl ceartă şi-i reproşează că a fost laşcoală pe o vreme ca aceea. Şi totuşi, nu cred că Băsescu a pierdut, prin atitudinea asta, din electoratulpe care îl are. Simpatizanţii îi vor da dreptate, ca întotdeauna, considerând că este un preşedinte carese implică, chiar şi dur, în salvarea unor oameni din criză, aşa cum o face şicu România. Hm, dacă ar încerca să-i scoată pe sinistraţi din situaţia asta lafel cum a reuşit cu ţara, mi-e milă de ei şi mai mult.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-29Parerea ta...

BAIETEL
07 Iul 2010

Alternantele de comportament in ultimele trei zile indica o forma de alterare depresiva a SEFULUI STATULUI.Afectiunea se numeste ciclotimie si a fost evidenta la mai multi sefi de state, si este evidentiata de alternanta de non-combat total cu perioade de activitate excesiva, un model recent in acest sens a fost si BORIS ELTIN, usor alterat si el de ...parfumurile preferate si multi graduale...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine