2020-08-03 16:02

Mai are România ambasador la Berlin?

 |  17:18
Mai are România ambasador la Berlin?

Apariția în aceste zile a unui nou focar de coronavirus în Germania, unde aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole au fost plasaţi în carantină, după ce 174 dintre muncitorii sezonieri - inclusiv din România - au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, readuce în prim plan situația muncitorilor români aflați la muncă în această țară.

Scandalurile privindu-i pe cei plecați la cules spranghel în plină stare de urgență sau infectarea românilor aflați la un mare abator din Germania au ținut capul de afiș al presei germane și române. În plus, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers în Germania pentru a discuta despre situația muncitorilor români, dar fără vreun rezultat concret. De asemenea, nici Ministerul Afacerilor Externe condus de arogantul oportunist Bogdan Aurescu – „Trabuc” nu s-a „obosit” cu informări concrete despre despre condițiile de muncă și starea de sănătate a românilor aflați la muncă în Germania. Totodată, românii au mai constatat cu resemnare și frustare că ambasada noastră de la Berlin a fost și este în conservare sau în carantină, mai ales de când s-a declanșat epidemia de coronavirus, adică ambasadorul nostru în Germania, guralivul Emil Hurezeanu, a tăcut și tace precum mortul în păpușoi. Mai mult, s-a făcut și o comisie parlamentară de anchetă pentru cei plecați la cules de sparanghel, despre care am aflat că lucrează la turație maximă.Oare? Dar, surprinzător, cu toate scandalurile din Germania în care au fost implicați muncitorii români, niciun oficial român și niciun parlamentar n-a catadicsit să-l întrebe sau să-l interpeleze pe ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, despre situația românilor care muncesc în această țară. Oare de ce? Ca să nu-l supere pe președintele Klaus Iohannis, știut fiind că Emil Hurezeanu este un apropiat al acestuia? Ca atare, se pune întrebarea firească dacă România mai are ambasador la Berlin și pentru ce? Dar cum Emil Hurezeanu este la post de vreo cinci ani, nu cumva reiese că el cam taie frunză la câini pe banii statului român?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-08-03Parerea ta...

COSTEL
27 Iul 2020

Iohanis face interesele d-nei Merkel. Ambasadorul E.Hurezeanu face interesele Germaniei . Un ambasador ar trebui să facă interesele țării sale. Vaide noi ? Hurezeanu nici inainte și nici acum nu si-a iubit țara. Doar interesele sale și ale altora Vaide noi ci asa ambasadori. Ne merităm soarta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz