2020-07-02 13:48

Marea decizie a FRF care nu schimbă nimic

 |  17:22
Marea decizie a FRF care nu schimbă nimic

Scriam ieri despre situaţia mai mult decât dramatică din eşaloaneleinferioare şi propuneam ca formaţiile care au probleme financiare să renunţe,forţat sau nu, pentru cel puţin doi ani la activitatea de seniori până când vorreuşi să se reorganizeze.

Azi, Comitetul de Urgenţă al FRF a şi luat o măsură "importantă", conform anunţului, pentru a preîntâmpina retragerile echipelor dincampionat. “În cazul retragerii din competiţii a unor cluburi, acestea vor firetrogradate două niveluri competiţionale şi nu vor avea drept de promovare înurmătorii 5 ani competiţionali”, aşa sună completarea de către Comitetul deUrgenţă al articolului 20 din Regulamentul de Organizare a ActivităţiiFotbalistice.

Informaţia sună bine şi la prima lecturare chiar tinzi să crezi că a luatşi FRF în sfârşit o decizie bună pentru revigorarea fotbalului românesc. Defapt, e una care nu contează absolut deloc pentru cluburile cu probleme care nufac altceva decât să afecteze şi mai tare competiţia aflată în desfăşurare. Astapentru că în cazul în care o formaţia vrea să se retragă, iar mai apoi sărevină în eşalonul secund într-un an doi poate fenta mai mult decât simpluregulamentul.

Iată ce scrie la articolul 15, paragraful 4, din ROAF, care nu a fostschimbat la şedinţa FRF: "Dacă o echipă de seniori nu se prezintă,întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare la două jocuri în acelaşicampionat, ea va fi exclusă din competiţie, sancţionată cu penalitate sportivăsi va fi retrogradată în eşalonul imediat inferior în anul următor." Doarîn cazul în care se află la momentul excluderii pe un loc retrogradabil va fitrimisă două eşaloane mai jos (Art. 15, 6), dar tot poate reveni, pentru că nui se interzice dreptul de a promova.

EVRIKA! aţi spune şi dumnevoastră. Dacă spre exemplu, ACU Arad (am luat laîntâmplare un nume) nu mai are banii necesari pentru a termina sezonul, darsperă ca la anul situaţia îşi va reveni, atunci preferă să nu se prezinte douăetape pentru a fi exclusă de FRF, asigurându-şi astfel locul în eşalonulimediat inferior. Dar şi posibilitatea de a reveni cât mai curând în Liga aII-a.

Practic, decizia luată de Comitetul de Urgenţă, condus de nimeni altuldecât Mircea Sandu, este una nulă, care nu schimbă cu nimic soarta fotbaluluiromânesc, ci mai degrabă încurajează şmecheria. Mulţumim!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz