2020-01-28 16:53

Mass-Mafia

 |  10:48

Robert Veress

Moise Guran, unul dintre cei mai buni și populari jurnaliști români, văzut, în noiembrie 2015, chiar ca prim-ministru înlocuitor al lui Victor Ponta, își pune credibilitatea în joc și sare dincolo de granița deontologiei profesionale, îndemnând explicit populația României la revoltă împotriva clasei politice, printr-un protest spontan, pașnic, dar bine țintit. Este o informație de larg interes, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie preluată și distribuită de toate canalele mass-media importante. Internetul ar fi trebuit să vuiască. Pe Moise Guran ar fi trebuit să-l vedem invitat la toate canalele TV de știri, solicitat să-și reia ideile, să le explice mai pe larg. La ora asta, lumea ar fi fost în stradă, cerând, așa cum a punctat Moise Guran, demisia imediată a Parlamentului, schimbarea întregii clase politice, o nouă lege a Sănătății, reorganizarea Ministerului Sănătății.

În loc de asta, tăcere mormântală, boicot cvasi-total! Pe blogul său, Biziday.ro, articolul lui Guran a adunat aproape 43 de mii de like-uri (față de câteva zeci-sute sau mii pentru o postare obișnuită), încă o probă că interes există pentru subiect. Altfel, căutarea prin Google după cuvintele cheie din titlu („Schimbarea Parlamentului și a întregii clase politice devine o urgență medicală!”) relevă o notă rătăcită în revista blogurilor din „România liberă” și alte câteva articole pe câteva site-uri de mică audiență.

Pe 26 octombrie 2015, mi-am pus și eu deontologia profesională în cui, ieșind în stradă să protestez, de unul singur, prin greva foamei și a setei, împotriva rămânerii în Guvern a vice-prim-ministrului de atunci, Gabriel Oprea, fiindcă acesta a făcut proba lipsei sale de umanitate, întrucât a șters-o în viteză de la locul accidentului în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină. Nu sunt Moise Guran, dar am vechime, realizări în presă și o oareșce notorietate, fiind adeseori invitat în trecut prin platourile celor mai multe televiziuni de știri. Categoric, gestul meu era o informație de interes public. Ei bine, trei zile am stat în Piața Victoriei, iar în acest răstimp am fost intervievat de Look TV, Epoch Times România, jurnalistul Victor Roncea. Stiripesurse.ro și alte câteva site-uri online au relatat întâmplarea. În prima seară petrecută în Piața Victoriei, în același loc s-a desfășurat un protest spontan, la care au participat câteva sute de persoane. Au fost prezente televiziuni. Carul Digi 24 TV (unde acum lucrează Moise Guran) era la 3-4 metri de banca pe care stăteam. Persoane care se alăturaseră protestului meu le-au atras atenția reporterilor Digi 24 că un coleg al lor se află în greva foamei și a setei, iar răspunsul a fost „Nu avem voie să filmăm, se interpretează că încurajăm protestul!”. A fost și TVR în zonă, dar cameramanul a schimbat brusc orientarea obiectivului, când am apărut în cadru. Spre meritul său, Oreste Teodorescu a spart boicotul televiziunilor de știri și a vorbit despre protest în timpul unui talk show, la Realitatea TV. După încheierea protestului (având în vedere insuccesul clar al demersului meu și pentru a-mi proteja familia, am decis să renunț la grevă), am fost invitat să vorbesc despre acesta la B1 TV, apoi la Nasul TV. Radu Moraru și colegii săi au fost corecți, în schimb la B1 TV mi s-a organizat un perdaf aplicat de „maestrul” Ion Cristoiu (via intervenție telefonică).

Am pus pățania mea pe seama intervențiilor lui Gabriel Oprea, despre care se știe că are (avea) un mare ascendent asupra patronilor de canale media (televiziuni, ziare, agenții de presă) și a mai multor „deontologi”. Am rămas cu speranța că peste ani va ieși la iveală traficul de influență pe care l-a exercitat pentru ca să fiu ignorat.

Acum, însă, nu mai e Oprea la butoane. Așadar, cine a decis să fie ignorat, în bloc, Moise Guran? Oricine ar fi, că e vorba de persoane din servicii, politică sau „mediul de afaceri”, un fapt rezultă limpede din această Omerta: nu mai putem vorbi de Mass-Media. E Mass-Mafia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-18Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
16 Mai 2016

MASS-MAFIA DA,CORECT100%.....DAR NU ACUM IN 2016.......MASS-MAFIA ERA LA T-V-R IN 1990...CAND MINERII (ADICA SECURISTII MAPN CONDUSI DE OPREA GABRIEL SI KUKI BORISLAVSKI DEGHIZATI IN MINERI) CIOMAGEAU PERSOANELE CARE STRIGAU "JOS ILIESCU"........EU ERAM CU UN FRANCEZ DE LA T-F2 CARE FILMA...SI A FOST CIOMAGIT,CAMERA DISTRUSA ULTERIOR ASASINAT DUBIOS DE "MINERII" LUI OPREA GABRIEL-IZMENARUL.......DE CE ATI AVUT NEVOIE DE 26DE ANI SA VEDETI ADEVARUL???...BRUCAN SPUNEA "STUPID PEOPLE AU NEVOIE DE 20DE ANI SA INTELEAGA SMEKERIILE NOASTRE"...UITE CA DE FAPT ERA VORBA DE 26DE ANI....DAR NU PENTRU CA SUNTEM "STUPID PEOPLE"...CI PENTRU CA SISTEMUL DE JUSTITIE ESTE DE FAPT O MAFIE CONDUSA DE TERORISTII LUI ILIESCU-BRUCAN-MAGUREANU-666ISARESCU666....TOTI SUNT MITUITI CU YACHTURI..VILOAIE DE LUX...PROPRIETATI....AFACERI-ESCROCHERII CU BANII PUBLICI...BANI IN ELVETIA...DUBAI...PANAMA...TOATE DIN BANCILE DEVALIZATE DE 666ISARESCU666 CU COMPLICITATEA JUSTITIEI SI SERVICIILOR DIE-SIE SAU SRI(EX-NKVD)....DE CE AU AJUNS MILIARDARI PRIN DUBAI O CHILOTZAREASA DE PLESHKOI(UDREA) SI UN PAPAGAL DE LA PLOPENI(GHITZA).......RASPUNSUL E PE BUZELE TUTUROR...CAPITALISMUL CIORDITORILOR DE CUMETRIE CONDUSI DE ILIESCU-BRUCAN.........SUNT PREA MULTI CA SA-I ENUMAR AICI...MILIRDARII DIN DUBAI SI MONACO....STITI SI VOI SA CITITI "PANAMA PAPERS".........
LEV.ST.
11 Mar 2017

Asa se vede de pe intreg mapamondul, nu numai media romaneasca este o Mafie , dar chiar intreaga tara este vazuta ca o natie mafiota, desigur , maia ales la varf, unde -este clar dovedit- incepand cu pres.-edintele, mai toata 'spuma", "elita", are dosar penal, sau (in mod normal) il poate avea oricand, singurul lucru care-i scapa pe unii fiind faptul ca platesc din greu, altor mafioti, cei din justitie.(PS -Cum se intituleaza articolul lui Guran si ce data are?)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine