2020-08-15 23:21

Mesajul incredibil al șefului Ligii Arabe privind migrația

 |  13:08
Mesajul incredibil al șefului Ligii Arabe privind migrația

De când a început invazia imigrațională în Europa, foarte mulți comentatori și analiști ai fenomenului au acuzat, direct sau indirect, bogatele țări arabe, că refuză să-i găzduiască pe refugiați, mai ales pe cei de aceeași credință, limbă și cultură.

Răspunsul la această dilemă a fost dat recent, unei jurnaliste de la canalul de televiziune chinez Tian Wei, de către președintele Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit.

La întrebarea „De ce imigranții nu vor să vină în țările arabe?”, aceasta a răspuns tranșant: „Pentru că noi nu suntem țări de destinație pentru imigranți. Dar rămânem deschiși”.

La o nouă întrebare pe aceeași temă, liderul Ligii Arabe a avut un răspuns extrem de amplu, dar foarte, foarte clar: „Pentru că noi nu facem diferențe între oameni! Atunci când trec frontierele noastre și cer azil, următorul pas este că trebuie să semneze un document care îi obligă să respecte toate drepturile și legile țărilor noastre, și care stipulează că, în caz de nerespectare a acestui accord, ei vor fi condamnați în procedură de urgență, la aceleași pedepse ca și populația locală (care pot merge în unele cazuri până la pedeapsa capitală) și vor fi trimiși înapoi în țările lor atunci când își vor termina executarea pedepsei. De asemenea, noi îi obligăm să semneze un acord care prevede că ajutorul financiar pe care îl primesc pentru integrarea în țările noastre trebuie să fie rambursat integral în doi ani de zile, în caz contrar toate bunurile le vor fi confiscate și vor fi expulzați definitiv în țările lor. Dacă cineva nu știe să scrie și să citească, acesta își va pune amprenta pe document. De asemenea nu este acceptată nicio scuză de genul „nu cunosc cultura locală”, ceea ce este greu de crezut în cazul persoanelor de origine arabă, și acest gen de scuze nu sunt luate în considerare”, a precizat Ahmed Aboul Gheit. Jurnalista din China a insistat ca președintele Ligii Arabe să clarifice problema migrației, în mod special privind situtia din Europa, și l-a întreabat: „Nu găsiți prea radical acest mod de abordare, domnule Gheit? Europa Occidentală este mult mai suplă ca dumneavoastră”.  Răspunsul lui Ahmed Aboul Gheit a fost unul incredibil, iar mesajul pentru liderii europeni a fost foarte clar si nu a lăsat loc niciunui comentariu: „Deloc! Pentru că dacă eu caut refugiu și cer ajutor în altă țară, găsesc că este datoria mea absolută să mă supun, cuvânt cu cuvânt, legilor acelei țări, în caz contrar pot fi expulzat indiferent prin ce mijloace. Europa Occidentală va sfârși prin a se trezi și a privi realitatea în față. Ar trebui ca liderii Europei Occidentale să fie trimiși la Doha, în Qatar, sau oriunde în Arabia Saudita, și să ceară azil acolo pentru a experimenta pe pielea lor ceea ce am spus eu. Acolo se vor trezi! Și asta îi va face să judece, nu-i așa?”. Practic, mesajul lui Ahmed Aboul Gheit către liderii europeni este unul voalat, dar foarte tranșant: nu este idiot cel care cere, ci cel care dă!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz