2020-07-14 14:26

Mesajul lui Caraman pentru „băieții” cu ochi albaștri

 |  14:29
Mesajul lui Caraman pentru „băieții” cu ochi albaștri

În ultimii ani, scena politică românească a fost invadată de o mulțime de așa ziși consultanți ai diverselor partide politice, sau ai unor fundații care gravitează în jurul acestora, proveniți din rândul serviciilor secrete.

Se țes în jurul lor legende și mistere, vor să fie peste tot, dar totuși nicăieri, nu-și asumă nicio răspundere, dar vor să fie ascultați mai ceva ca la spovedanie, deși oficial ei nu prea există. Din când în când, câte o postare online ne aduce aminte de prezența lor discretă. În jurul liderilor politici de la noi au roit și încă mai roiesc o mulțime de „umbre” din rândul băieților cu ochi albaștii. Un ultim „rechin“ intrat în plasa zonei politice este fostul șef al SIE, Silviu Predoiu care a început să îi dea consultanță lui Victor Ponta și partidului său. Alți foști șefi de servicii secrete, civili sau militari, s-au înrolat la vedere în oastea unui partid politic. Este cazul foștilor șefi SIE, Cătălin Harnagea și Claudiu Săftoiu, înrolați în Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu, sau al fostului șef al SPP, Gabriel Naghi, care a fost consilier general la Capitală din partea PSD, ori cazul actualului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, fost șef al SRI Dâmbovița. Dacă e bine sau nu să se implice în viața politică, timpul ne va demonstra. Însă, cel mai bun răspuns la ce trebuie să facă un ofițer de informații, cine este el și ce rol trebuie să joace pe scena politică a venit din partea fostului șef al SIE, generalul Mihai Caraman. În cartea istoricului Mihai Banu – „Mihai Caraman. Un spion român în războul rece”, fostul șef al SIE din perioada 1990-1992, spune: „Dacă am făcut ceva, pentru țară am făcut. România a existat înainte de regimul comunist și continuă să existe și după ce comunismul a devenit istorie.Un ofițer nu trebuie sa slujeasca un partid sau altul, ci țara! Dacă vreți, vă reamintesc ce spunea cândva Mark Twain- Loialitatea mea este față de patrie, nu față de instituțiile și ocupanții trecători ale acestora. Patria este o entitate reală, fundamentală și eternă, este cea care trebuie permanent vegheată, protejată și căreia ai datoria să-i fii cu adevărat loial”, mărturisea în cartea mai sus menționată generalul Mihai Caraman, cel care în anii ’70 a provocat cea mai mare breșă de securitate în structurile NATO. 

Mihai Caraman face și portretul ideal al unui ofițer de informații subliniind foarte clar că “Ofițerul de informații trebuie sa aibă calități înnăscute, să fie un bun psiholog, să aibă autocontrol, un spirit novator, spirit de observație, spontaneitate și o bună motivatie! Toate acestea nu se învață în nicio școală, precum aspectele tehnice ale activității de informații, dar pot fi perfectionate continuu prin munca practică. De aceea, selectarea viitorilor ofițeri de informații trebuie să se facă foarte judicios, acest proces fiind chiar mai important decât instruirea lor. Așadar cu respectarea acestor condiții, România poate obtine oricând succese remarcabile în confruntarile de intelligence de astăzi și de mâine”. Însă, fostul spion român din războiul rece, are și un mesaj extrem de interesant pentru cei care azi sunt în structurile diverselor servicii de informații: “Impactul noilor tehnologii asupra muncii de informații este extraordinar de mare. Însă, în final, după părerea mea, contactul uman rămâne cel mai important, mai cu seamă în momente deosebite! Aceasta nu poate fi inlocită de tehnică! Crearea unor relații apropiate cu o personalitate care deține informații de interes, influențarea sa pozitivă, înțelegerea corectă a modului său de gândire nu vor putea fi suplinite niciodată de mijloacele tehnice, nici măcar de mult lăudata inteligență artificială. Omul rămâne esențial în munca de informații” Așadar, nu trebuie uitat faptul că serviciile secrete au conținut, dar nu au imagine, iar Mihai Caraman s-a încadrat perfect în caracterizarea lui Vintilă Corbu din “Asediul Romei”- “Orice diplomat este un spion legal”!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

CIUMA ROSIE
09 Iul 2020

clica mafiota a lui Silviu predoiu nu poate fi considerata decat dusman al statului de drept,sau poate chiar spioni KGB-comunisti.Astia nu mai au ce cauta intr-o tara NATO moderna,ei sunt educati sa fie permanent in razboi de gherila in slujba comunistilor.Pot eventual sa se duca dracului la Phenian daca-i doreste Kim jong acolo,sa se joace de-a bolsevicii cu galetusa de nisip la plaja si/sau la un bordel cu tiganci si chinezoaice prin Costa Rica pe post de proxeneti/pedofili impreuna cu Udrea, Bica si alte scarbosenii similare din scoala de curve a comunistilor FSN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz