2020-07-03 17:44

Mica reformă a micului Boc în justiţie

 |  17:50
Mica reformă a micului Boc în justiţie

Înnemărginita sa dorinţă de a executa poftele şi fiţele „lu’ şefu’”,Emil Boc s-a apucat să reformeze justiţia, să-i dea un şut în fund pentru aface un pas înainte pe calea progresului. S-a gândit el ce s-a gândit, dar nu aţinut cont de un singur lucru – justiţia fără justiţiabili este ca piftia fărăusturoi. Şi dacă nu ţii cont şi de drepturile lor se numeşte dictatură.

Într-oşedinţă extraordinară ţinută fulger la Palatul Victoria, Emil Boc şi CătălinPredoiu au găsit calea de a mai degreva instanţele de dosarele ce le-au năpădit,judecătorii fiind prea puţini pentru numărul acestora.

Înopinia lui Predoiu şi a lui Boc, după principiul „greşeala recunoscută este pejumătate iertată”, infractorii care, în faţa instanţei, îşi recunosc vinapentru fapta comisă şi sunt de acord cu probele administrate de procurori,primesc drept mulţumire pentru că procesul nu se întinde precum caşcavalul întigaie o reducere a pedepsei cu o treime. Hoţi, tâlhari, şpăgari, violatori,criminali, toţi sunt incluşi în această categorie. Nu mai contează ce au făcut,ci doar că îşi recunosc vina.

S-augândit Boc şi Predoiu şi la şoferi. La binele lor, adică. Dacă legile suntaprobate de Parlament, urmează ca procesele deschise de conducătorii autoîmpotriva unor sancţiuni ale Poliţiei Rutiere să nu mai aibă nici o cale deatac. Deci, dacă treci pe verde, iar poliţistului din interescţie care te-avăzut i s-a părut că era galben la semafor şi te sancţionează, poţi ataca îninstanţă procesul-verbal. Însă, dacă Poliţia Rutieră câştigă procesul, nu maipoţi face recurs, cum se întâmplă într-o ţară civilizată, ci rămâi cu sancţiuneaşi mai şi plăteşti cheltuielile de judecată.

Asteasunt soluţiile Guvernului de a nu mai aglomera instanţele de judecată cu dosareşi procese lungi ca pelteaua. Poate că reformarea Institutului Naţional alMagistraturii, bugetarea pe măsură a sistemului judiciar şi responsabilizareaConsiliului Superior al Magistraturii ar fi fost măsuri mult mai utile societăţii.Nu ştiu, zic şi eu, ca un profan ce sunt.

Curiscul de a plagia stilul colegului meu, Alecu Racoviceanu, nu mă pot abţine dela a spune şi eu un banc.

„Unhoţ şi un violator împărţeau de câţiva ani aceeaşi celulă. Într-o dimineaţă,violatorul începe să-şi facă bagajele. Hoţul se uită mirat la el şi-l întreabă:

-Cefaci, mă, evadezi?

-Nu,frate, ies. Legal.

-Cumaşa, după doar atâţia ani?

-Da,fraiere, dar eu am recunoscut în instanţă că am violat-o p-aia”.

Şimai am o întrebare. Dacă Boc, licenţiatul în drept constituţional, recunoaştecă a violat legile bunului-simţ şi drepturile omului, poate fi iertat? Pejumătate măcar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz