2020-02-18 02:15

Miliarde electorale

 |  20:04

Răzvan Mateo Mateescu

Se ascute lupta electorală, cadourile electorale sunt în plin proces de aprobare la Parlament, Dragnea și Tăriceanu îi atacă la baionetă pe Cioloș și Iohannis.

Premierul anunță că e nevoie de nouă miliarde de lei pentru a acoperi majorările salariale susținute de PSD împreună cu satelitul ALDE și face previziuni sumbre. Dar Tăriceanu sare și îl întreabă unde sunt banii, devreme ce România are prognozată o creștere economică de 6%, „probabil cea mai înaltă din UE”. La fel și Dragnea, îl admonestează pe Iohannis că laudă creșterea economică în condițiile în care aceasta nu ar fi fost posibilă fără guvernarea PSD.

Sindicaliștii știu că este un moment favorabil și cer cât pot.

Ne așteptăm la o campanie în care PSD nu va ocoli nicio formă de atac, în condițiile în care PNL are șanse să profite de popularitatea de care premierul Cioloș se bucură în rândul unui electorat la care PSD nu are acces. Mai mult, se prefigurează și un scor bun pentru USR și PMP-Băsescu. Sigur, mobilizarea electoratului va fi decisivă la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Se știe că alegătorii PSD sunt mai disciplinați, dar cum internetul face minuni, ne putem aștepta la surprize importante, chiar dacă votanții dreptei sunt mai sensibili la vreme și se hotărăsc mai greu să plece la urne.

Până atunci, să vedem cum va folosi PNL prezența lui Dacian Cioloș la Consiliul Național și, probabil, la mitingul electoral anunțat pentru 5 noiembrie. Țineți cont de faptul că până acum prim-ministrul a susținut că până la sfârșitul mandatului nu se implică politic alături de niciun partid și va rămâne „tehnocrat” până la capăt.

Foarte probabil, atât liberalii, cât și Cioloș, vor spune că premierul participă la Consiliul Național pentru a-și prezenta platforma program. Forul de conducere al PNL va aproba cu această ocazie propunerea ca el să fie candidatul pentru șefia Guvernului de după alegeri. Mai complicat pare să explice prezența lui la miting. Dar mai degrabă ne așteptăm ca Dacian Cioloș să susțină discursuri neutre despre intențiile sale ca premier după alegeri și despre continuarea proiectelor bune și altele asemenea, fără abordări politice și atacuri la alte partide.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine