2020-05-29 11:33

Ministerul suferinţelor eterne

 |  19:31

Valentina Grigore

După atâtea modificări în sănătate, după mult trâmbiţata reformă şi anunţurile bombastice de „cât de bine o să ne fie”, lucrurile par a nu se fi schimbat deloc. Ba chiar par a fi mai rele.

Responsabilii cu Sănătatea ne transformă într-o naţie de suferinzi. Altfel nu îmi explic cum se poate întâmpla ca într-un spital de urgenţă dintr-un oraş destul de mare cadrele medicale să îi spună unei persoane cu infecţie la dantură şi cu dureri groaznice că doctorii nu vin acolo, din cauza salariilor mici, şi să se ducă la privat. Cu o astfel de atitudine putem să ne punem ştreangul când ne apucă vreo durere. Că nu toţi românii au bani să se ducă la privat, să plătească 70 de lei (cel puţin) pe o radiografie, plus alţi bani pentru consultaţie.

Şi mai grav este faptul că, aparent, nu se poate face nimic. Majoritatea medicilor stomatologi refuză să lucreze în spitale pe bani de nimic (lucru cunoscut şi de mai marii din Sănătate) şi îşi deschid cabinete private, unde câştigă înzecit. Iar Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate par incapabile în această privinţă. Se pare că autorităţile vor mai degrabă să ne vadă cum suferim decât să se asigure că există măcar un medic stomatolog într-un spital de urgenţă.

Revenind la reforma în sănătate, pot să înţeleg faptul că autorităţile nu mai vor să vadă români în spitale pentru orice fleac. Înţeleg şi că rolul medicilor de familie este unul extrem de important, ei fiind responsabili cu prevenţia. Dar ce te faci dacă pe medicul de familie îl doare în cot de sănătatea ta şi abia-abia îţi dă o reţetă, deşi eşti pensionar, sau nici măcar nu se uită la tine când ai piciorul umflat după o căzătură. Unde să te duci atunci, mai ales dacă nu ai bani de aruncat pe cabinete private? Mai bine suferi şi înjuri în gând ministerul suferinţelor eterne. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-24Parerea ta...

IAR MA ENERVEZ!
21 Aug 2014

Banicioiu ala (sau cum l-o chema...) sa caute sa scoata cariile imputite din Gura Sanatatii, pan'la radacina! Apoi sa dezinfecteze BINE, acolo unde a ramas GAURA (din/in bugetul ei), sa-i dea pacientului un algocalmin (medici) + Paracetamol (asistente), menite sa atenueze socul produs, si… sa calmeze!
DUPA...
21 Aug 2014

sa vada daca trece la implant (fonduri suplimentare) sau face punte intre dinti (sau masele), facand o LUCRARE FRUMOASA (de management), demna de admirat - atat din partea pacientilor (de pretutindenea), cat si de auto-admirare!
ALTMINTERI,
21 Aug 2014

Dovedeste ca ramane la stadiu de simplu stomatolog care-si ajunge siesi, mangaindu-se, ori razandu-si in barba (de noi), in timp ce se uita in oglinda, gandind: ah! Ce baiat bun si destept sunt! Puma-m-as...chiar daca am facut putin, sau foarte putin! In fond, sunt doar un dentist, nu?!
PRIBEAGUL
22 Aug 2014

Sistemul de sanatate este cel mai corupt dintre sistemele patriei. Partea proasta este ca guvernantii ne tin de multa vreme cracanati peste prapastia "ce este", cu un picior pe ce a fost si cu unul pe ce va fi. Ce poate fi mai ticalos in existenta noastra decit niste guvernanti care ne iau banii pentru sanatate si ne trimit sa ne descurcam la dracu-n praznic? Alternativa onesta ar fim sa nu mai platim contributiile pentru sanatate si sa ne descurcam fiecare cum putem. Evident, o asemenea solutie ar presupune punerea sistemului social pe alte baze. Acest fapt n-ar trebui sa ne sperie, avind in vedere ca avem o mare experienta, cistigata in zeci de ani, in asemenea actiuni/activitati.
MDA...
23 Aug 2014

Are dreptate Pribeagul! As fi preferat ca banii opriti de catre angajator pentru 'sanatate' sa fi fost virati intr-un cont comun (al meu, al asiguratului, cat si al Casei de Sanatate) urmand ca, dupa fiecare consult de specialitate, in urma accesarii online (pe baza de parola) a medicului respectiv (medic de familie, apoi medic de specialitate), sa fie extrase din cont, partea care-i revine Casei de Asig.de Sanatate si, implicit medicului, medicilor care au contribuit la refacerea, respectiv imbunatatirea starii mele de sanatate! Iarasi! Sa existe posibilitatea de a vira benevol (chiar daca nu mai esti in 'campul muncii'), cota parte care sa-ti asigure suma in caz de boala, accident, operatie, tratament...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine