2020-07-02 08:37

Mircea Diaconu, noul Truffaldino al lui Carlo Goldoni

 |  16:39
Mircea Diaconu, noul Truffaldino al lui Carlo Goldoni

Intrarea în cursa pentru Palatul Cotroceni a actorului Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE și Pro România, a stârnit o serie de reacții care, mai de care, mai acide și alambicate.

Însă, de departe, cea mai bună etichetă a candidaturii lui Mircea Diaconu a fost pusă de către candidatul PMP, Teodor Paleologu: "Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și a găsit pe alții mai proști: ALDE și Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă". Însă, Paleologu a uitat poate să precizeze și rolul care-l prinde cel mai bine în această perioadă pe Mircea Diaconu.

De departe, cel mai bun rol pe care în putea juca acum candidatul susținut de ALDE și Pro România este cel al lui Truffaldino din comedia lui Carlo Goldoni- “Slugă la doi stăpâni”. În această comedie a lui Carlo Goldoni, tânăra Clarice se logodește, cu binecuvântarea tatălui său, Pantalone, cu Silvio, fiul Doctorului. Dar, deodată, apare fostul logodnic Florentin socotit mort. Acesta este, de fapt, înlocuit de sora lui, Beatrice, plecată în căutarea iubitului ei, Florindo, cel care provocase moartea fratelui. Dar, personajul principal al acestei piese de teatru este Truffaldino, care inițial se angajează ca sluga lui Beatrice, despre care crede că e Federigo,, dar apoi, ca să-și astâmpere eterna foame, se angajează ca servitor și al lui Florindo. Din această conjuctură au rezultat o serie de incurcături comice, cei doi neștiind unul de altul și nici faptul că au același servitor, pe care până la final, tot el le va descurca.

Așadar, actorul Mircea Diaconu a jucat multe roluri în filme și piese de teatru, dar, de când este în politică rolul care care îi vine ca o mănușa și pe care-l joacă permanent, de prin 2008, este cel a lui Truffaldino din “Slugă la doi stăpâni”. Practic, în 2008, el a ajuns senator PNL fiind susținut de Crin Antonescu și Dan Voiculescu, iar prietenii știu de ce. Ulterior a ajuns europarlamentar susținut de Antena 3 și PSD, iar acum s-a înscris în cursa pentru Palatul Cotroceni susținut de ALDE și Pro România, adică de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Viorel Ponta.

Este tot mai clar că adevăratul rol de comedie al lui Mircea Diaconu pe care joacă de mai bine de zece ani pe scena politică românească, și nu numai, este cel din “Slugă la doi stăpâni” a lui Carlo Goldoni, cu mențiunea că, din când în când, se i se mai schimbă stăpânii, în funcție de scenariu.

Oare cât timp va merge și această reprezentație politică a lui Mircea Diaconu? 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz