2020-02-26 19:06

Mircea Geoană şi Traian Băsescu: o lecţie despre minciună

 |  19:46

Stafful lui MirceaGeoană îi pregătise candidatului social-democrat două scenarii pentru a explicavizita nocturnă la vila lui Sorin Ovidiu Vântu. Primul avea la bază o eschivă,prin care să arate electoratului că Traian Băsescu este obsedat de spionareaadversarilor, iar cel de-al doilea era construit în jurul unei mari minciuni,în care urma să fie implicată şi viitoarea primă doamnă: Mihaela Geoană.

Cu doar o săptămânăînaintea alegerilor prezidenţiale, Geoană era cotat în majoritatea sondajelordrept principalul favorit pentru câştigarea fotoliului de la Palatul Cotroceni.În acest timp, Traian Băsescu şi susţinătorii săi aveau de dus o altă bătălie.Trebuiau să convingă populaţia că lovitura aplicată copilului la Ploieşti esteo minciună sfruntată, o conspiraţie a mogulilor şi a celor care vor să punămâna pe bunurile ţării. Dosul de palmă afost învins de “pixelul albastru”, iar replica “să-ţi fie ruşine, DinuPatriciu” a ajuns un citat celebru. Bonus, un jurământ în direct la tv cu mânape Biblie.

A minţit sau nuTraian Băsescu? Fiecare poate să răspundă la această întrebare în funcţie de cea văzut sau de opţiunea sa politică. Să revenim însă la Mircea Geoană. Contrarantrenamentului la care a fost supus aproximativ două ore în biroul său de laSenat, Mircea Geoană s-a blocat în timpul confuntării cu Traian Băsescu. Nu aales nici una dintre cele două scenarii, ci s-a încurcat încontinuu, arătând cănu stăpâneşte arta simulării. “Popa, cine este domnul Popa?”, a fost tot ce aputut răspunde pesedistul aflat în derivă.

Şi totuşi cumtrebuia să joace? În primul scenariu, Geoană trebuia să se apropie de preşedinteleBăsescu şi să-l bată prieteneşte pe umăr, în timp ce îi spunea “tot securist airămas Traiane”. Aluzie la faptul că serviciile de informaţii sunt folositeabuziv de preşedinte. Planul doi, care nu a fost dezvăluit până acum, o includeaînsă pe Mihaela Geoană. Candidatul PSD trebuia să se apropie de soţia sa şi săo întrebe în faţa tuturor: “Mihaela, unde am fost azi-noapte?”. Iar viitoareaprimă doamnă trebuia să spună electoratului că “soţul” a dormit lângă ea. Cinear fi contrazis o mărturie înduioşătoare a soţiei, cu două zile înainte dedeschiderea urnelor?

Minciuna a fostastfel cheia câştigării alegerilor prezidenţiale. O minciună spusă şi altauitată pe drum. Deci să nu ne mirăm dacă astăzi în Parlament minciuna a fostoficializată, iar frauda a devenit baza sistemului legislativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

INFORMATORUL
24 Sep 2010

geoana atrait in cercuri selecte basescu are experienta de matroz prin porturisi haiduceli de cartier cine la votat in mare parte au trait si traesc ca el peste patu ani sa nu mai luam aceiasi teapa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine