2020-08-07 20:53

Mircea Toader loveşte din nou

 |  20:00

După ce a declarat că cei peste 70 de oameni găsiţi ţepeni în troiene astă-iarnă au murit de beţie, deputatul PDL Mircea Toader uluieşte iar audienţa, inclusiv pe cea din propriul partid, sărind în sprijinul „băieţilor deştepţi” din energie. Ce dacă şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a cerut „încetarea imediată” a contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectrica? Sau ce mai contează faptul că Ministerul Justiţiei a întors contractele pe toate feţele pentru a găsi metode de reziliere fără pierderi mari pentru stat? Domnul Toader e de părere că aceste contracte trebuie menţinute, chiar şi în situaţia în care desfiinţarea lor e stipulată şi în noul pachet legislativ din domeniul energiei, adoptat recent de Guvern.

Deputatul PDL consideră că prejudiciile aduse de contractele bilaterale societăţii Hidroelectrica şi, implicit, statului român, sunt neesenţiale, întrucât, spune el, „companiile de stat nu trebuie să facă profit”. Rezultă, aşadar, că doar firmele private şi, implicit, „băieţii deştepţi” ar trebui să facă. Iar unii, slavă Domnului, chiar fac.

Pentru a ne ilumina cu privire la conceptul fruntaşului PDL în materie de business, să citim cu atenţie uluitoarea sa declaraţie, făcută la tv: „Orice companie naţională trebuie să se dezvolte. Nu trebuie să aibă profit? Nu. El trebuie să aibă profitul ăla care se spune că depăşesc, că veniturile sunt peste chetuieli, el trebuie să reinvestească obligatoriu. Fiind un sistem de infrastructură, ele nu trebuie să aibă profit. Ele trebuie să aibă venituri excedentare, care obligatoriu se duc în infrastructură”.

Comentariile sunt de prisos. La fel cum degeaba ar fi să ne iluzionăm că politicienii vor face publice vreodată aceste documente, care i-ar incrimina pe mulţi dintre ei. Ar mai fi, se pare, o şansă, după cum ne-a spus, râzând, preşedintele Băsescu, zilele trecute: „Poate o să le aveţi. Cine ştie, poate vi le aduce vreun porumbel”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-09-22Parerea ta...

EVROS
24 Mar 2012

Acest Mircea Toader are cateva calitati care ii dau dreptul sa vorbeasca sus si tare in pdl.Acestea sunt: 1. a fost marinar(ca si seful lui), 2. este o mare javra,3. nu iese din cuvantul madamei blonde, 4.este suficient de jmecher sa nu supere mafia energiei pt. a nu face buba Voi nu l-ati vazut la vot ce umil este cu sefii si ce badaran este cand are loc de intors? Japita asta este din acesasi aluat cu bufonul de Oltean..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz