2020-07-08 17:22

Moaștele Pro România ale Corinei Crețu

 |  13:14
Moaștele Pro România ale Corinei Crețu

„Nu mai accept insultele din partea Guvernului României”, a fost mesajul surprinzător lansat săptămâna trecută de comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu. Ooopss!

După patru ani și ceva de mandat european de top, pupila lui Ion Iliescu a criticat în termeni duri Guvernul României și chiar a avut un mesaj tranșant! „Este datoria mea ca și comisar european pentru politică regională să avertizez toate statele membre, deci implicit și România, despre pierderi sau dezangajări de fonduri și mai ales în domeniul infrastructurii având în vedere că sunt lucrări complexe care iau ani de zile și trebuie să îmi fac datoria și să spun că atunci când o țară riscă să își piardă șansa la dezvoltare pentru generații întregi. După cum știți, de când am venit comisar european pentru politică regională am încercat să ajut cu rata de absorbție regiunile mai puțin dezvoltate. În cazul României am făcut eforuri extraordinare, în sensul că am fazat foarte multe proiecte în valoare de 3 miliarde de euro, practic am degrevat bugetul național de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduți”, a declarat Corina Crețu.

„Aici la Bruxelles avem bani dar nu avem proiecte. România a pierdut 2 milarde de euro în transport și există riscul să mai pierdem. Pentru autostrada Târgu Mureș-Iași am făcut un pas înainte, insă din păcate guvernul preferă varianta parteneritului public-privat. Știți foarte bine că înainte de Brexit eram cu toții disperați că România și alte țări care sunt mai puțin dezvoltate vor pierde bani. Am reușit nu numai să securizăm o politica de coeziune pentru toate regiunile, pentru că a fost această întrebare, dacă vom finanța toate regiunile sau regiunile mai puțin dezvoltate, dar am reușit să menținem acest criteriu esențial PIB per capita, prin care România, Ungaria și Grecia au obținut 10% în plus. Deci dacă stau să mă gândesc bine, în timpul mandatului meu, am încercat să vorbim despre utilizarea fondurilor europene cel puțin pentru 25 de ani, un sfert de secol. Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele Guvernului României față de munca pe care o fac”, a precizat foarte clar Corina Crețu.

Ce s-a întâmplat cu madam Crețu de a transmis un mesaj așa de tranșant la adresa României? Îi pasă de România? Exercițiu de imagine? Sau e doar mesaj cu bătaie lungă pentru alegerile europarlamentare de anul viitor? Ori toate trei la un loc! Un răspuns surprizator a venit tocmai din partea unui membru al Guvernului Dăncilă care poate era mai bine să nu vorbească, iar cei din PSD știu de ce. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că afirmațiile comisarului european Corina Crețu la adresa Guvernului le interpretează "într-un registru politic", subliniind că relația dintre ministerul pe care îl conduce și Bruxelles este una „corectă, de sprijin”. Însă, cu sau fără afimațiile Rovanei Plumb, un lucru este cert: Corina Crețu are relații excelente cu soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, dar și cu europarlamentarul Cătălin Ivan. Adică, cu doi oameni din tabăra anti-Dragnea. Cum alegerile europarlamentare bat la ușă și toate partidele își schițează listele, Corina Crețu a dat semnalul că vrea să mai rămână la Bruxelles pentru încă cinci ani. Dar, deocamdată, Liviu Dragnea dă semne că pupila lui Iliescu nu prea ar mai avea loc pe lista PSD pentru europarlamentarele de anul viitor. Așa că ghicitoarele în cărți, cafea sau tarot, mai ales în tarot, i-au dat de înțeles Corinei Crețu că viitorul în PSD nu sună prea bine. Ca atare, familia Ponta a asigurat-o pe doamna comisar european că este bine venită la… Pro România. Așadar, Corina Crețu va fi, mai mult ca sigur, pe primele două locuri de pe lista Pro România la alegerile europarlamentare din mai 2019.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-22Parerea ta...

VETERAN
16 Oct 2018

"pupila" se teme ca pierdere osul de la bruseles si latra, preventiv, la draknea & co. ca sa-si pas tree basanaul pe un loc cald si aducator de parai !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz