2019-10-23 00:41

Mustața condamnatului

 |  18:25

Eduard Ivaşcu

Dacă cineva avea speranțe de vreun fel de la actuala campanie electorală, bazate eventual pe o „trezire” a partidelor după șocul Colectiv, realitatea acestor ultime zile spulberă probabil și ultimele iluzii. A fost o campanie plată, banală până la lacrimi în unele momente, condusă de politicieni vechi, hârșiți în rele, de la care nimeni nu ar trebui să mai aștepte nimic, dar și de unii politicieni tineri, ca vârstă cel puțin, dar deja obosiți în gândire, fără repere și fără viziune, pentru care „schimbarea” este doar un cuvânt la modă, parte din mantra electorală obligatorie, la fel ca „principii” sau „popor”.

Așa se face că asistăm la un dialog al surzilor, lideri politici care vorbesc fiecare în globul lui de sticlă, doar pentru fanii ireductibili și eventual numai la televiziunile de casă. Nu există o dezbatere reală și nici nu se dorește una, indiferent ce declară unii și alții. Și PSD și PNL promit multe lucruri fără acoperire, împărțind felii groase dintr-un buget care încă nu există, încercând să câștige voturile bugetarilor și ale asistaților social, categorii ținute sub capac ani de zile și curtate intens doar înaintea alegerilor. Parlamentul actual, probabil unul dintre cele mai corupte, incompetente și ineficiente de după ’89, a deversat tot sacul cu pomeni electorale în chiar ultimele luni de viață ale Guvernului Cioloș, deși Ponta și guvernele sale s-au lăfăit ani de zile la guvernare fără să îi macine grija.

Acum Ponta este doar o umbră în PSD-ul lui Liviu Dragnea, noul jupân, atât de versat în pokerul politic încât i-a luat mai bine de o lună până să ne spună, printre dinți, că „premierul” PSD va fi bărbat, și că acesta „arată bine”. Bravo, ai stil, vorba unei emisiuni în vogă printre „pitzi”… Probabil în perioada următoare vom afla și că are mustață, iar ințialele numelui sunt L.D. Și atunci chiar că misterul va fi deplin!

În partea cealaltă, măcar PNL și USR s-au încolonat transparent în spatele actualului premier și au declarat că îl suțin pentru un nou mandat, în fruntea unui guvern politic, de această dată. E mai cinstit așa, chiar dacă susținerea unui technocrat, a unui outsider, poate sugera lipsa unei opțiuni viabile în interiorul partidelor. Măcar lista de candidați a PNL a fost curățată de penali, ceea ce este un mare punct de diferențiere față de PSD, unde să fii penal este o aspirație și un imbold în cariera politică. Cum altfel să ajungi președinte al partidului, după ce Liviu Dragnea a ridicat atât de sus ștacheta de condamnat penal? Dar asta e dilema pesedistului militant, nu e problema noastră. Pentru că, din fericire, noi încă avem de ales: Mergeți la vot!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray