2019-11-17 07:48

Ne-au furat şi dreptul la vot

 |  15:13

Roland Cătălin Pena

Mă gândeam ca de azi să-mi scriu textele şi-n caractere slave. Însă, amintindu-mi de oracolul Brucan, mai amân câteva zile. Dacă şi comunistul ăla sadea a greşit cu nişte ani, de ce nu aş amâna şi eu cu câteva zile? Speranţa, săraca!

Poate o să votăm noi cât nu pot să fure ei. Poate, dacă nu iese, nu a minţit la nivelul lui şi nu au furat la întreaga lor capacitate…Poate…

Deşi, după declaraţia mamei sale, care povestea în filmul lui Florin Iepan, despre viaţa şi opera Omului, minciuna e o chestie de familie. Citez din mămica: "A venit să îşi cumpere trei costume. «Dar ce îţi trebuie atâtea costume?». «Pai uite va trebui să fiu îmbrăcat totdeauna oficial pentru că mi s-a oferit sa lucrez ca şef al Corpului de Control». Şi atunci eu l-am întrebat: «Bine, Victor, de-aia am mâncat noi bătaie pe 13 iunie (Mineriada din 13 iunie 1990 - n.red.)?». Iar el mi-a răspuns, şi nu a negat, că a mai făcut o dată această afirmaţie: Au fost singurii care mi-au dat o şansă".

Mama Omului  tocmai povestise, cu puţin înainte, cum au scăpat de bătaie sărind un gărduleţ de pe strada Pangratti. Vorbim de acelaşi film. Cum ziceam, defect, pardon, chestie de familie.

Dar dacă Patriarhul iartă, contra arginţii pentru Templul Său, ba, pune, cu o bună parte a fariseilor din dotare, umărul la înălţarea Omului, noi de ce nu ne-am supune, crezând fără a cerceta?  Cine suntem noi cu votul nostru unic în faţa voturilor pe care le pot scoate ei din morminte?

La ora la care scriu se joacă, la urne. Totul depinde de România tăcută. O tăcea în nemţeşte ori în ruseşte, asta e marea întrebare?

Alegerile au fost fraudate înainte să înceapă. Dreptul la vot al românilor din Diaspora a fost furat cu legea în mână de către Guvernul Ponta. Aşa ceva nu poate rămâne nepedepsit.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Paris, că numărul de oameni care aşteaptă să voteze este "impresionant", iar mesajul său ca românii din Diaspora să se prezinte cât mai devreme la vot a fost eficient, şeful diplomaţiei estimând, totodată, că ar putea vota 10.000 de persoane. Tupeu maxim, de comunist.

Pentru restul din străinătate au votat, cuprinşi de hărnicia leneşului doar în ziua alegerilor, “morţii” vii din Oltenia şi Teleorman.

Cu cine ne-om trezi luni preşedinte nici nu mai contează, dacă nu e neamţ. Va conta ce vom face de aci încolo! O luăm de la capăt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-18Parerea ta...

E O POVESTE VECHE.
16 Noi 2014

Poate, de când lumea. Și foarte potrivită spiritului mioritic. E povestea femeii abuzate care se încăpățânează să rămână în aceeași relație toxică, cu prețul vieții proprii și a copiilor. Pentru că ea îl iubește, cu toate defectele lui, și speră să se schimbe de dragul ei. Iar el are o serie de tactici cu care o ține sub control, disprețuind-o și o devalorizând-o, mereu în numele „dragostei” ce i-o poartă, cu rezultatul că o aduce în stadiul de a-i accepta fără întrebări viziunea distorsionată despre realitate, și de a nu-și mai da seama că i se întâmplă ceva rău.
1. O IZOLEAZă DE CEILALțI.
16 Noi 2014

„Iubita mea, nu-i mai asculta pe toți prietenii tăi, că ei nu mă cunosc așa ca tine, și sunt invidioși pe ce avem noi. Nu avem nevoie de ei, noi știm mai bine ce avem de făcut. Ne iubim și asta e suficient. Ce știu ei?” 2.O face să creadă că nu are valoare proprie decât prin el. Deși de față cu alții o laudă. „Ai văzut ce bine a fost dacă m-ai ascultat pe mine și ți-ai schimbat rochia? M-am lăudat cu tine la toată lumea. Și bine ai făcut că nu ai mai pălăvrăgit despre politică, că nu te pricepi. Nici măcar nu mai ești amuzantă când încerci, îți zic eu. Hai, nu te bosumfla, ți-o zic pentru binele tău, pentru că îmi pasă.”
5. ÎI EXPLICă CE îNSEAMNă
16 Noi 2014

sacrificiul și măsurile de austeritate, și cum (și cui) se aplică ele. „Draga mea, știi că toată lumea e într-o mare criză economică. Așa că de acum vom face și noi economii. Vom vinde mașina ta, că poți să iei și tramvaiul pâna la serviciu; copiii pot să poarte și haine de la mâna a doua, și s-a terminat cu concediul la mare. Evident, eu trebuie în continuare să dau bine la job, că am totuși o funcție, așa că merg să îmi duc mașina la spălătorie și să-mi cumpăr un costum nou – ultimul pe anul ăsta, că și eu fac sacrificii. Și fim un pic mai economi cu dat drumul la căldură, da?” 6. Face tot posibilul ca ea să nu capete altă perspectivă asupra vieții. „Ce mă tot bați la cap cu teatrul și cărțile tale? Numai tâmpenii acolo, niște unii care se schimonosesc și fabulează aiurea. Schimbă postul, știrile astea îmi dau dureri de cap. Îți zic eu ce se întămplă, că sunt mai informat ca tine. Hai să-ți explic cum stau lucrurile; nu-l mai întreba pe taică-tu, că e depășit.”
7. O FACE Să CREADă
16 Noi 2014

că singură, sau alături de altcineva, nu ar supraviețui. Meritele lui sunt de necontestat. „Tu crezi că te-ai putea descurca vreodată fără mine? Salariul tău e de mizerie, doar datorită mie reușim să facem ceva. Dacă ți-aș da banii pe mână ne-ar mânca viermii, normal că-i țin eu, tu ești mână-spartă. Păi ai mai pupat tu plimbat cu mașina până la mine? Nu ai încredere, crezi că te mint?” 8. O face să creadă că normalitatea nu există. „Ei, hai acum, doar nu crezi că alte cupluri nu se ceartă, așa e normal. Nimeni nu se ajunge cu banii, ba chiar la noi e mai bine decât la amărâții ăia de Popești. Iar Ionescu îl știe toată lumea ca are relații șî fură, altfel nu ar avea atâtea. Noi măcar suntem săraci și cinstiți. Și ne iubim.”
9. ȘI, MAI NOU, SE ENERVEAZă
16 Noi 2014

când o vede stând de vorbă cu fata plecată la muncă în străinătate, care mereu încearcă să o convingă ca i-ar fi mai bine fără el. „Stai să-o crezi pe ea? Păi ce, are ea habar cum e viața aici? A fugit ca o lașă, cu ce drept se mai amestecă în viața noastră? Trebuia s-o dezmoștenesc demult. Ce urmează, să cheme poliția pentru o vânătaie? Ți-am cerut scuze pentru ea, și știi că e vina ta că m-ai provocat. Crezi că mie îmi face plăcere să te pedepsesc? O fac tot pentru binele tău. Știi că nu te mai iubește nimeni ca mine.”
ȘI O VEZI, ZI DE ZI,
16 Noi 2014

tot mai apatică și mai descurajată, convisă că-și merită soarta și că nu se mai poate face nimic. O auzi uneori plângându-și neputința și nu pricepi de ce nu înțelege că trebuie să scape de el. Tot ce știe e că el are dreptate, și tot mai speră ca el să se schimbe, sau măcar că dacă ea stă cuminte nu-l va provoca. Și mai știe că-i e frică să încerce să se descurce singură. Pentru că răul cunoscut e mai puțin înfricoșător decât necunoscutul. Dacă asta ar fi situația mamei, surorii, prietenei sau poate chiar a vecinei de bloc care te invită mereu la un fursec, poate ai chema poliția. Când e vorba de țara ta, e chiar mai simplu: te costă doar un vot duminică. Lasă Justiția să-i oprească să-i mai facă rău. Nu pune și tu capul în piept și mâinile peste urechi."
ION ION
06 Dec 2014

bree nea pena tare nehotart ma esti mai deunazi spuneai ceva de abuzuri ingradire etc acuma incepi cu furtul hotaraste-te odata.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Deci… e clar! Este clar că românii din străinătate nu vor putea vota (din nou) la alegerile prezidenţiale. Aşa-zisa demisie a lui Corlăţean a fost doar o perdea de fum. Probabil mai-marii partidului i-au promis un post călduţ după alegerile la care nu vor putea vota o bună parte din cei potrivnici regimului Ponta
11 Noi 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray