2020-04-10 02:57

„Nebunia anticipatelor”: atac anti-Băsescu sau greşeală de PR?

 |  19:44
„Nebunia anticipatelor”: atac anti-Băsescu sau greşeală de PR?

Nebuniaunora cu alegerile anticipate ar arunca România într-o criză fără precedent, aspus recent ministrul Videanu. Nici măcar nu e original. Alţi lideri PDL saupropagandişti ai actualei guvernări afirmă acest lucru din 6 mai încoace, cândpoporul şi-a dat seama că a greşit şi a întors armele împotriva echipei lui Băsescu. Ceea ce uită ei este căalegerile sunt o soluţie democratică, nu o criză, chiar dacă au loc înainte determen. Guvernul, de altfel, recunoaşte că un orb nu poate conduce maşina, de vreme cea solicitat schimbarea Codului rutier pentru a permite retragerea permiseloracestor bolnavi. Ce faci când vezi că unepileptic a intrat în dârdâială? Aştepţi să ajungeţi într-o localitate sau îlajuţi să oprească un minut maşina, cât să-i iei locul la volan?

Într-omonarhie constituţională, nici măcar nu ar fi nevoie de anticipate pentru aschimba un guvern vinovat de proastă gestiune. După ce naziştii au atacat,profitând de bâlbâielile guvernuluiChamberlain, Regele i-a oferit postul de premier lui Churchill, aflat înOpoziţie. Este exclus ca Băsescu să facă un astfel de gest. Nu are nicicultura, nici detaşarea necesară. O răsturnare de forţe în Parlament ridică iaripoteza suspendării. Unde mai pui pierderea controlului la Interne şi Justiţie,cu atâtea dosare în zona apropiaţilor şi, de ce nu , în propria curte dinMihăileanu. Evident că un politician abil ca Băsescu simte că e cazul să dea şipublicului o satisfacţie, sacrificându-l pe Boc, până se întâmplă ceva cueconomia. Din păcate pentru noi, în primul rând, Moţoc nu se lasă sacrificat, iar boierii PDLau făcut scut în jurul premierului, care a anunţat că va sta în Palat, până în2012. Nu că lui Băsescu i-ar păsa de ceea ce doreşte publicul, dar a lăsanesancţionată o astfel de insubordonare l-ar face pensionar de lux laCotroceni, în parc. Totuşi, alde Boc sunt cam fraieri, anunţând pe şapte vocică nu pleacă. Măcar atâta speranţă avea şi publicul: lasă, mă, că îl schimbă.Speranţa în demisia lui Boc ar linişti mai mult spiritele decât minciuna cucreşterea salarială de 10 la sută, care mai rău întărâtă populaţia. Totaşteptând să-l schimbe la primăvară, Văcăroiu, premierul cu cel mai mic sprijinparlamentar, a rămas patru ierni premier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-16Parerea ta...

SILE
05 Aug 2010

Daca asta ar fi singura tacaneala a politicienilor nostri, n-ar fi mare bai.Dar nu e.Dar ce e trist, e ca si multi jurnalisti le calca pe urme.Vede d-l Vilcu vre-un Churchill in Romanika? Hai sa fim (totus) seriosi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine