2020-07-06 20:41

Nimic despre Zăvoranu

 |  19:57

Rene Pârşan

Geme România de cadavre politice, unele născute impecabil îmbălsămate, dar nici unul dintre ele nu emană un iz mai irezistibil ca Marioara Zăvoranu. Azi, întreg aliotmanul parlamentarilor şi puhoiul administraţiei centrale şi locale, cu muntele lor de teme nerezolvate, nu mai pot atrage atenţia unei prese fascinate, care se uită fix, ca boii lui Grigorescu, la poarta cimitirului Eternitatea. Dacă publicaţi o poză cu nevasta pe facebook, şi daţi o explicaţie foto de genul „Oana zăvoreşte poarta”, o să aveţi mai multe accesări ca Tăriceanu Popescu Călin în toată viaţa lui politică, şi mai multe like-uri decât a primit acelaşi în viaţa sa conjugală. De altfel, până şi Traian Băsescu, campion pe sticlă, a suferit ieri prima înfrângere.

De dragul meseriei noastre de români suntem obligaţi să uităm o vreme de viaţa noastră şi de cele care ne dor: taxe, impozite, şomaj, boli, şi multe alte chestii care ne mănâncă cronic. Tragedia care zguduie azi ţara ne obligă să amânăm, din decenţă, măcar pentru o sesiune parlamentară, aceste chestiuni efemere şi să ne oprim pentru o clipă la cele veşnice, cum ar fi circul.

Temele zilei ar fi fost consultările preşedintelui cu partidele politice privind fleacuri precum revizuirea Constituţiei, reformele electorale, sau războiul Parlamentului cu Justiţia, şi eram gata să mă reped la ele ca un vultur hoitar. Din păcate, actorii neapetisanţi ai acestei scene septice se numesc Iohannis, Ponta, Zgonea, Tăriceanu şi fantoma lui Crin Antonescu în rolul omului cu tava. Nume care azi, da’ eu mă tem că şi mâine, şi poimâine, şi pe lumea ailaltă, vor rămâne sub ratingul Marioarei Zăvoranu.

P.S. 1: Unul din cei mai adevăraţi analişti politici ai Românie jelea mai ieri starea presei băştinaşe. Dacă n-o jelim noi, cine? A mai văzut cineva înmormântare la care vreun microbist să-şi facă vânt cu ziarul?

P.S. 2: La concurenţă, vremelnic scăpat din arestul Poliţiei, Cristian David, fost ministru de Interne în guvernul Tăriceanu, a fost botezat în biserica internaţională „Harul” SRL. Sursele noastre confirmă că noul său nume este fratele Troacă, deocamdată fără grad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz