2020-02-17 23:15

Nu se poate

 |  19:44
Nu se poate

Aţi observat care e cel mai prezent răspuns pe care ţi-ldă cineva atunci când îi spui sau îl rogi ori chiar îl plăteşti să facă ceva? Eimposibil să nu-l fi auzit vreodată: „Nu se poate!”. Suntem, probabil, poporulcare foloseşte cel mai des negaţia. Experţi în NU. Ţara lui Nu-Se-Poate! Ah, şicâtă energie consumă unii să-ţi explice şi să te convingă că nu se poate.

Priviţi-l zilele acestea pe ministrul sănătăţii cum neexplică el că nu se poate să-şi dea demisia ca un gest de onoare pentrutragedia din spitalele româneşti. Priviţi-l, dacă vreţi sau dacă puteţi, şi pepremierul Emil Boc cum încearcă să ne convingă că nu se poate s-o ducem maibine decât cu salariile şi cu pensiile tăiate. Sau ce ziceţi de argumenteletuturor miniştrilor transporturilor, atunci când îi întreabă cineva de ce nuconstruim mai repede autostrăzi în România? Aţi ghicit, nu se poate.

Stau şi mă întreb când am devenit noi experţi în Nu-Se-Poate.De unde ni se trage? Cum şi mai ales de ce? Mărturisesc, nu-mi dau seama. Ştiudoar că de vreo 20 de ani încoace tot aud, la intervale regulate de timp, seriinesfârşite de promisiuni urmate, toate, de explicaţii, unele inteligente,altele nu, cum că nu s-a putut. De la profeţia lui Brucan cu cei 20 de ani decare vom avea nevoie ca să deprindem democraţia şi până la „Să trăiţi bine!”.Trăim pe dracu! Trăim prost. Trăim de azi pe mâine, uitând promisiunile deieri. Cine-şi mai aminteşte, spre exemplu, promisiunea lui Traian Băsescu de laconfruntarea finală cu Mircea Geoană, atunci când se bătea cu pumnii în pieptcă în cel mai scurt timp (eram în 3 decembrie 2009) trebuie făcut în aşa felîncât politicienii, inclusiv preşedintele, să nu se mai bucure de imunitate înfaţa legii? Sau cine-şi mai aminteşte despre reducerea numărului deparlamentari? Ştiţi cumva pe unde intră în Bucureşti autostrada suspendată alui Sorin Oprescu? Sau poate ştiţiadresa spitalului promis de Elena Udrea locuitorilor din Drumul Taberei. Văasigur de răspunsul lor la următoarele alegeri: nu s-a putut...

Da, aici trebuie să fie răspunsul: trăim în minciună. Iarminciuna începe întotdeauna cu un NU, cu un Nu-Se-Poate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

MARIETA
19 Aug 2010

A? vrea s? comentez dar condi?iile de "login" sunt a?a de dure încât nu se poate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine