2019-11-19 00:19

O altfel de baronizare administrativă

 |  20:53
O altfel de baronizare administrativă

La scurt timp după ce, pe 21 aprilie 2005, Mircea Geoană a fost înscăunat președinte al PSD cu ajutorul grupului de la Cluj, liderii județeni ai PSD au capătat puteri imense, fapt pentru care România a ajuns să fie condusă de către baronii locali.

Practic, Geoană a fost cel care a decis ca președintele Consiliului Județean sau primarul municipiului reședință de județ să fie și liderul organizației județene a PSD și, automat, liderul județean a devenit și membru al Comitetului Executiv Național, “organul de conducere și de decizie al partidului care coordonează activitatea acestuia între ședințele Consiliului National”. Astfel, liderii locali ai PSD au ajuns să facă legea și în administrația centrală atunci când PSD a fost la guvernare. Ei au impus și impun încă miniștri, secretari de stat, președinți de agenții guvernamentale, prefecți și subprefecți. Au ajuns, practic, Dumnezeii României! Au fost și sunt vătafii județelor, adică adevărați baroni și demni urmași ai grofilor din Transilvania, sau ai boierilor din Moldova și Muntenia. Practic, astăzi, majoritatea județelor controlate de PSD se identifică cu liderul județean al PSD, și, astfel, un baron PSD a ajuns mai influent și mult mai cunoscut decât orice ministru sau parlamentar. Cel mai reprezentiv exemplu de mărire și influență este cel al lui Liviu Dragnea, care din președinte al Consiliului Județean Teleorman a ajuns liderul PSD și, de doi ani, taie și spânzură în politica și administrația românească. Astăzi, PSD nu mai înseamnă Partidul Social Democrat, ci Partidul Stat Dragnea. De ce? “Pentru că putem!”. Și dacă Dragnea poate orice, de ce oare nu schimbă și denumirea județelor după numele baronilor PSD. Astfel, s-ar putea ca județul Teleorman să se numească Dragnea, Vrancea - Oprișan, Dâmbovița - Tuțuianu, Giurgiu - Bădălău, Olt - Stănescu, Buzău - Ciolacu, Brăila - Tudose, Vaslui - Buzatu, Bistrița - Moldovan, Maramureș - Zetea, Ialomița – Neacșu, ori Neamț - Arsene. Unele județe ar putea avea și două nume în denumire, cum ar fi cazul Doljului, care s-ar putea numi județul Manda - Olguța, Constanța – Mazăre și Stroe, Prahova - Cosma și Ghiță, Galați - Nica și Ștefan, sau Bacău – Hrebenciuc și Benea. Dacă Dragnea vrea, oricând s-ar putea legaliza și schimba denumirea județelor după numele baronilor locali. Oare cum ar arăta harta României după personalizarea baronizată a administrației locale?!   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dansul și ritmul baronilor Liviu Dragnea este de azi istorie. Peste timp, hrisoavele vremii vor consemna că domnia sa a durat de la catastrofa de la Colectiv până la căderea spectaculoasă a PSD-ului la europarlamentarele din 26 mai 2019
27 Mai 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray