2020-02-21 18:28

O miză pentru Antonescu: întoarcerea PLD în PNL

 |  19:32
O miză pentru Antonescu: întoarcerea PLD în PNL

DeputatulMircia Giurgiu a mai ouat o mărgică, numai bună de pus pe coliva guvernării:este nevoie de o direcţie clară pe care să o aibă PDL şi Guvernul cel puţin unan, astfel încât populaţia să ştie ce o aşteaptă. Circa 12 la sută dintreromâni mai au dubii, ceilalţi au înţeles ce potaştepta de la Băsescu şi Boc. Fie va supravieţui guvernul BăBoc, fie vor găsiun alt premier, direcţia este clară, ba este precizat şi sensul: în jos!Situaţia aduce cu decembrie 1989. Băsescu tocmai şi-a pus în cap intelectualii,umilindu-i cu statul pe la cozi. Prestatorii de servicii, care aleseserăPFA-ul, nu mulţi, vreo 500.000 de oameni, au luat în plină figură o copită dela dl Dracu (Şeitan, în turcă) şi au fost călcaţi pe gât de Vlădescu, obezulghiftuit cu contracte de spălat nave militare. Bugetarii, dar şi privaţii nuaşteaptă decât un “Tokes” ca să iasă în stradă. Cât despre forţele de ordine...generalul Pahonţu anchetează, azi, civilii care se înjură cu preşedintele princârciumi, dar tare mi-e că oamenii lui vor trece de partea civililor, mâine.

Echipade sunet şi lumini care a păcălit de două ori electoratul încearcă acumprostirea propriilor parlamentari: staţi liniştiţi, se întoarce roata, va reîncepe creşterea. Cecâştigă? Timp. Iar timpul cât stai la butoane înseamnă bani. Drept e că niciparlamentarii PDL n-or fi fraieri: una este să-ţi arunce Mircea Toader 200.000de lei, în parohie, din care va trebui să trăieşti o viaţă, alta să vândă Videanunişte acţiuni la Petrom, de sute de milioane de euro.

Peacest fundal, un site apropiat lui Băsescu anunţă negocieri între Antonescu şilideri PDL din eşalonul doi. O fi o poveste menită să dezbine Opoziţia, o fipurul adevăr... Negocierile au sens pentru liberali doar dacă PNL va ocupasingur toată dreapta, constituind şi o nouă majoritate. Exact cum a vrut săfacă Băsescu în 2006, dar pe dos: primind parlamentarii şi structuriledemocrate care se dezic de BăBoci, Videni şi Berceni şi lăsând greii PDL,împreună cu “independenţii” şi circarii lui Diaconescu să împartă răspundereadezastrului şi citaţiile DNA. Nu guvernarea alături de un PDL reşapat ar fi,deci, miza, ci preluarea parlamentarilor şi electoratului de dreapta. Care, celpuţin din 2000 încoace, a depăşit electoratul PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

DETECTIV
27 Aug 2010

dragut comentariu !
27 Aug 2010

dragut comentariu !
SILE
27 Aug 2010

D-le Vilcu! De cind stiti dvs. ca se pun margele pe coliva? M-ati amintit de un text vechi: femeia mergea pe malul lacului tinind in brate un copil de tita care o rupse la fuga de-i sfiriiau claciiele.Parca a mai trecut caldura aia mare.Eu va propun un subiect mai interesant dar care presupune renuntarea la lenea intelectuala: analiza legislatiei din Romanika propozitie cu propozitie, incepind cu constitutia gaunoasa. Ar fi destul de lucru . O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine