2020-07-05 20:36

Offsaid-ul mare de la Palatul Victoria

 |  12:47
Offsaid-ul mare de la Palatul Victoria

George Bernard Shaw spunea că tăcerea este cea mai perfectă expresie a disprețului, fapt pentru care majoritatea miniștrilor impuși de Dragnea în cele trei cabinete Grindeanu, Tudose și Dăncilă, au ținut cont de această pildă și au încălcat cu nonșalanță legislația românească în vigoare privind comunicarea.

Acum, premierul Vasilica Viorica Dăncilă tot trâmbițează pe la posturile TV prietene realizările Guvernului la 100 de zile de la instalare. Însă, premierul lui Dragnea este primul care încalcă prevederile Legii nr. 544/2011 privind liberul acces la informațiile de interes public, fiind urmat cu sfințenie de majoritatea miniștrilor din echipa sa. Cum așa? Foarte simplu și fără nicio remușcare. Articolul 17 din Legea nr. 544/2001 prevede foarte clar că ”Autoritățile publice au obligația să organizeze periodic, de regulă o dată pe lună, conferințe de presă pentru aducerea la cunoștință a informațiilor de interes public”. A văzut cineva vreo conferința de presă a premierul Dăncilă în care să aducă la cunoștiință informații de interes public? Nu. Ci doar intervenții pe fugă sau scurte declarații despre anumite scandaluri la zi, cum ar fi desecretizarea protocoalelor sau scăderile de salarii. În rest: tăcere și iar tăcere!

Cicero ne-a transmis că “Tăcerea este una dintre marile arte ale conversației”, iar majoritatea miniștrilor din echipa Dăncilă au respectat cu sfințenie sfatul marelui filozof și politician roman. În categoria marilor “muți” impuși de Dragnea în trupa Dăncilă intră vicepremierul Viorel Ștefan, Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor  Externe, Rovana Plumb - ministrul Fondurilor Europene, Viorel Ilie - ministrul pentru relația cu Parlamentul, Ana Birchall - viceprimministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României și Victor Negrescu -ministrul delegat pentru Afaceri Europene. De ce sunt aceștia la grupa mare a tăcerii? Pentru că au făcut parte și din cabinetele Grindeanu și Tudose, sau doar Tudose, cum e cazul lui Victor Negrescu, ori doar Grindeanu, cum este situația Anei Birchall. Muțenia lor s-a resimțit prin lipsa unor conferințe de presă cu subiecte de interes public, de regulă lunare, așa cum spune Legea 544/2001. În categoria muților mai mici intră mai bine de jumătate din miniștrii cabinetului Dăncilă, care, la trei luni de zile de la instalare, n-au organizat nicio conferința de presă cu subiecte de interes public. Este cazul miniștrilor Ioan Deneș, Dănuț Andrușca, Nicolae Burnete, Ioana Bran, George Ivașcu, Bogdan Cojocaru, Natalia Intotero, Radu Oprea, Anton Anton sau Valentin Popa. Până acum, ei s-au remarcat doar prin bâlbe, gafe și citirea jurământului de investire în funcție.

Articolul 21 din Legea nr.544/2011 stipulează că împotrivă celor care îngrădesc accesul la informații de interes public “se poate depune reclamație la conducătorul autorității sau al instituției publice respective”. Păi cum să faci reclamație la premier împotrivă miniștrilor care încalcă legea când tocmai premierul Dăncilă este cel care o încalcă? Așa că Dăncilă și compania este de mult timp în offside, dar nimeni nu-i sancționează, adică rămâne ca-n Hamlet: Restul e tăcere!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz