2020-02-23 10:35

Păi și rezoluția?

 |  20:11

Răzvan Mateo Mateescu

Fie că e demisie, ori autosuspendare din funcțiile din partid, faptul că Ponta rămâne premier este un gest prin care nu numai că dă mai multă importanță partidului decât țării, dar este și contrar rezoluțiilor interne ale PSD, respectiv celor privind integritatea membrilor acestei formațiuni.

Nu mai departe de martie 2015, când, e adevărat, încă nici pasărea nu visa că va fi inculpat, premierul a susținut și aprobat împreună cu organele de conducere ale partidului emiterea unei Rezoluții privind regulile de integritate. Potrivit acesteia, orice membru PSD, deci chiar și șeful, care are probleme cu legea să fie sancționați pe măsura etapei în care se află dosarul. Rezoluția a fost votată în unanimitate de cei ce au participat la Consiliul Național din primăvară.

Și ce au spus chiar liderii PSD în această rezoluție? Membrii de partid care ajung în situația de a fi inculpați vor pierde automat și fără discuții funcția de membru al Guvernului sau al conducerii camerelor Parlamentului.

Atunci de ce ne duce de nas cu demisia de la șefia partidului? Dacă e demisie, că doar Dragnea și Oprișan au stabilit asta, ceilalți o dau cotită, că e retragere, că e „un pas în lateral”, vorba Gabrielei Firea, adică un fel de autosuspendare de onoare, nu că ar fi vinovat de ceva.

Oricum ar fi, este un praf în ochi pentru că tot ei, liderii PSD, ne-au liniștit că Ponta va participa „ca premier” la toate ședințele conducerii partidului și ale coaliției. Rămâne de văzut dacă se mișcă baronii și îl lasă la ușă, pentru că declarațiile lui Dragnea ne arată că i se pregătește ceva, pentru toamnă. A mai venit și Oprișan cu un comunicat în care îl perie pe Gabriel Oprea. Dacă ne trezim prin septembrie cu o schimbare a Guvernului PSD-UNPR-ALDE cu un Guvern PSD-UNPR-ALDE și cu un premier cu stele?

Cert este că se apropie momentul - tot în toamnă - când se vor pune pe hârtie candidații PSD la alegerile locale. Cât a lipsit Ponta, Dragnea a dat ocol țării pe la conferințele de alegere a conducerilor în filiale.

Și totuși, el ține mult la Victor! Ca și toți ceilalți ambițioși din PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine