2019-12-08 18:08

Paiața lui Murphy de pe soclul sportului

 |  17:24
Paiața lui Murphy de pe soclul sportului

În goana disperată după imagine, miniștrii cabinetului Dăncilă au început să prezinte, pe bandă rulantă, la șase luni de guvernare, bilanțuri trimfaliste, într-un limbaj de lemn înțesat de gafe incredibile, bâlbâieli de cascadorii râsului și multe vorbe-n vânt.

Însă, de miercuri, o copie a grupului statuar „Căruţa cu paiaţe”, aflat în fața Teatrului Național,  ar trebui plasată la intrarea în sediul  Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), din strada Vasile Conta. Numai că, pe soclul cetățeanului turmentat ar trebui pus ministrul Ioana Bran, iar pe cel al lui Farfuridi, ştrumful baronului PSD Gavril Zetea, de la Baia Mare, secretarul de stat Cosmin Butuza. Având realizări de nivelul piciorului broaștei, Ioana Bran a ținut morțiș să prezinte eşecurile ca realizări, iar incompetența și amatorismul managerial ca pe o virtute. Cu o aroganță și un tupeu ieșite din comun, care ne-a adus aminte de Monica Iacob Ridzi, Ioana Bran a flituit presa într-o manieră golănească, cam cum a făcut-o Florin Iordache cu celebra replică „Altă întrebare?”. Practic, fiica regelui pălincii de Satu Mare, a vrut să demostreaze că „ai, n-ai mingia, tragi la poartă”, transformând conferința de presă într-o cavalcadă de bâlbe și elucubraţii.

Întrebată  ce părere are despre faptul că un sportiv din lotul național de kaiac-canoe are o diurnă zilnică de doar 25 de lei, ea a răspuns, amuzată, că ”este o situație reală, desigur, nu poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei cea mai bună hrană. Un oficial al statului român în momentul în care pleacă într-o delegație are 17 lei diurnă pe zi”! Ooppppsss! Ce spui tanti!? Un sportiv de performanță are o diurnă mai mare decât un oficial al statului român! Genial! Ai descoperit roata și apa caldă! Dar, asta nu e tot. Ea insistat să demonstreze că este geniul nedescoperit al sportului românesc și a debitat o aberație cât Palatul Parlamentului. ”Eu nu spun că situația este una uşoară, spun doar că și aceștia au nevoie de a avea o dietă în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puțin și modul cum s-au obișnuit pe partea de antrenament”, a fost explicația ministrului. Caragiale s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi asemenea perle. Dar, de fapt, cea mai reușită descriere a ieșirii publice de ieri de la București a deputatei PSD de Satu Mare, Ioana Bran, este povestea țăranului care se duce cu o vacă la târg:   

-      Bade, vaca asta-i a dumitale? Cât lapte dă?

-      Nu dă lapte !

-      Atunci poate-i prea tânără...

-      Da de unde ! Îi bătrână...

-      Mănâncă puțin...probabil...

-      Mânâcă într-una și tot slabă-i ! 

-      Păi atunci..de ce ai adus-o la târg?

-      Să o fac de ruşineee!

Practic, Ioana Bran se regăsește perfect în povestea țăranului cu vaca, dar ne-a demonstrat că a respectat și una din legile lui Murphi: „Dacă nu poți să uimești lumea cu inteligența ta, zăpăceste-i pe toți cu tâmpeniile tale!”.

P.S:. Secretarul de stat din MTS, Cosmin Butuza, trebuie urcat în căruța cu paiațe pe locul lui Farfuridi pentru că a propus ”să punem Centenarul pe tricoaiele noastre”. Poate, finul lui Zetea de la Maramureș a făcut această afirmația gândindu-se că este lobby-istul de serviciu al unei firme de echipament sportive, pe lângă mai multe federații sportive cu bugete pe măsura lobby-ului?!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray