2020-02-19 19:26

Palma primită de la Europa

 |  12:41
Palma primită de la Europa

Ştirea zilei vine de la Nyon, unde Steaua, UnireaUrziceni, FC Vaslui şi FC Timişoara şi-au aflat adversarele pentru play-off-ulLigii Europa. Vor veni în România următoarele, în ordine: Grasshopper, HajdukSplit, Lille şi Manchester City.

Echipe cu ştaif, iar cu excepţia Stelei, toate celelaltetrei par să fi pierdut din start duelul. Unirea e aproape de colaps din cauzaunui patron plin de datorii şi dezinteresat de soarta jucătorilor, deşi acâştigat în jur de 20 de milioane de euro de pe urma lor. Timişoara are omisiune imposibilă în faţa unei selecţionate a lumii la care joacă Tevez,Adebayor, Boateng sau David Silva, şi care a cheltuit în ultimii ani 500 demilioane de euro. Iar Vaslui, cu Lopez Caro pe bancă, nu a arătat că areatuurile necesare pentru a elimina OSC Lille.

Tragerea la sorţi a anulat practic, cel puţin pe hârtie,şansele României de a avea pentru al doilea an consecutiv patru reprezentanteîn grupele Ligii Europa. Asta poate fi o veste bună, dat fiind faptul că vomopri seria umilinţelor aşa cum s-a întâmplat toamna trecută, când CFR Cluj,Steaua, Dinamo şi Timişoara au fost mai mult decât modeste.

Practic, Liga I a trăit în Europa doar datorităperformanţelor din perioada 2004-2006, atunci când Steaua şi Rapid au triplatcoeficientul ţării. De atunci, mirajul banilor din Liga Campionilor a fostsingurul obiectiv pentru formaţiile mioritice, care au uitat că acolo se ajungedoar prin noi rezultate notabile.

Cu Dinamo out încă de ieri, tragerea la sorţi nu a maifost acum la fel de norocoasă ca în alte dăţi, pe 26 august vor mai fi ieşit şialtele din competiţie, iar coeficientul o va lua şi mai mult la vale. Cuexcepţia victoriei istorice de la Roma, nici campioana CFR Cluj nu a făcut marebrânză în cupele europene, iar schimbarea nu pare să vină anul acesta. Aşa că,din 2012, adio munţi de bani de la UEFA.

Până la urmă, lucrurile vor reveni la normal. Aşa cum seîntâmpla în urmă cu 6-7 ani, echipele din Liga lu’ Mitică vor juca din nou înpreliminarii şi, cu mici excepţii, se vor opri acolo. De fapt, unde ne e locul.Şi ne concentrăm pe Liga I într-un fotbal în care aşa-zişii investitori (carede fapt sunt creditori) au pretenţii mai mult decât exagerate, deşi infrastructurae la pământ, sectorul juvenil asemenea, şi totul se rezumă la şemecherie, carenu mai ţine atunci când treci graniţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine